detector.media
02.12.2022 12:34
СБУ проводить обшуки в 10 храмах і монастирях УПЦ МП (ФОТО)
СБУ проводить обшуки в 10 храмах і монастирях УПЦ МП (ФОТО)
Правоохоронці шукають людей, які можуть діяти на шкоду державному суверенітету України.

Служба безпеки України проводить обшуки в храмах і монастирях УПЦ МП у Житомирській, Рівненській та Закарпатській областях. Про це повідомили у пресслужбі СБУ 2 грудня.

Йдеться про:

«Враховуючи збройну агресію Росії, дані заходи проводяться для унеможливлення використання релігійних громад в якості осередку «русского мира» та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів», — пояснили в СБУ.

Обшуки проводять спільно з Національною поліцією та Нацгвардією.

Правоохоронці шукають людей, які можуть бути причетні до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України, а також предмети, заборонені до обігу.

Нагадаємо, РНБО доручила уряду внести на розгляд парламенту законопроєкт щодо унеможливлення роботи в Україні афілійованих з Росією релігійних організацій. 1 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про введення цього рішення в дію.

22 листопада СБУ провела обшуки у Києво-Печерській лаврі, Корецькому монастирі та Сарненсько-Поліській єпархії УПЦ МП на Рівненщині. Правоохоронці виявили там мільйони готівки, громадян Росії з «сумнівними» документами та літературу про «царя» і «єдиний народ».

28 листопада СБУ обшукала Почаївську духовну семінарію та Івано-Франківську єпархію УПЦ МП. Слідчі знайшли там численні докази проросійської пропаганди і ймовірної співпраці представників УПЦ МП з Росією.

Згодом Служба безпеки перевірила монастир УПЦ МП на Закарпатті. Там черниці закликали до «пробуждения матушки-Руси» та згадували під час молебнів московського патріарха Кирила Гундяєва.

Фото: пресслужба СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY