detector.media
02.12.2022 09:12
Зеленський: РНБО пропонує заборонити УПЦ МП в Україні
Зеленський: РНБО пропонує заборонити УПЦ МП в Україні
Уряд має внести відповідний законопроєкт на розгляд парламенту.

Рада національної безпеки та оборони доручила уряду внести на розгляд парламенту законопроєкт щодо унеможливлення роботи в Україні афілійованих з Росією релігійних організацій. 1 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про введення цього рішення в дію.

Насамперед заборона торкнеться Української православної церкви московського патріархату.

Державна служба з етнополітики та свободи совісті має провести релігієзнавчу експертизу статуту про управління УПЦ на наявність канонічного зв’язку з московським патріархатом. Про це заявив Зеленський у зверненні до українців.

Перевірять, як церковники дотримують умови користування Києво-Печерською лаврою та її майном, а також наявність правових підстав для цього.

Правоохоронцям доручили активізувати роботу з протидії підривній діяльності російських спецслужб через УПЦ МП та інші релігійні організації. Також застосують персональні санкції. Прізвища оприлюднять невдовзі.

Нагадаємо, 22 листопада СБУ провела обшуки у Києво-Печерській лаврі, Корецькому монастирі та Сарненсько-Поліській єпархії УПЦ МП на Рівненщині. Правоохоронці виявили там мільйони готівки, громадян Росії з «сумнівними» документами та літературу про «царя» і «єдиний народ».

28 листопада СБУ обшукала Почаївську духовну семінарію та Івано-Франківську єпархію УПЦ МП. Слідчі знайшли там численні докази проросійської пропаганди і ймовірної співпраці представників УПЦ МП з Росією.

Згодом Служба безпеки перевірила монастир УПЦ МП на Закарпатті. Там черниці закликали до «пробуждения матушки-Руси» та згадували під час молебнів московського патріарха Кирила Гундяєва.

Фото: Офіс президента

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY