detector.media
01.12.2022 19:19
Концерт «Щедрик» у Нью-Йорку вестимуть кінозірки Мартін Скорсезе та Віра Фарміга
Концерт «Щедрик» у Нью-Йорку вестимуть кінозірки Мартін Скорсезе та Віра Фарміга
Сто років тому «Щедрик» вперше прозвучав у Північній Америці. Частину коштів від продажу квитків перекажуть на UNITED24 для відбудови України.

4 грудня ювілейний концерт «Щедрик» у «Карнегі-Голл» вестимуть культовий американський режисер Мартін Скорсезе та американська акторка українського походження Віра Фарміга. Про це повідомляє пресслужба Українського інституту.

У тому ж залі відбудеться великий концерт «Notes from Ukraine» з онлайн-трансляцією. Початок о 21 годині за київським часом.

У концерті «Notes from Ukraine» візьмуть участь український дитячий хор «Щедрик» з Києва, український хор «Думка» з Нью-Йорка та хор «Трініті Вол-Стріт». Виступ хору «Щедрик» — дебютний у Карнегі-Холл, це також перший після лютого 2022 року виступ саме українскього ансамблю у цьому залі. 

Хор «Щедрик» уже прибув до Нью-Йорка:

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Razom for Ukraine (@razom.for.ukraine)

Композитор Тревор Вестон представить свою нову композицію на вірш Сергія Жадана, що написаний спеціально для концерту. Виконуватимуться твори таких композиторів як Ерік Вітакр, Леонард Бернштейн, Валентин Сильвестров та Джордж Гершвін.

Мартін Скорсезе  — один з найвпливовіших режисерів сучасності, своєю участю у концерті засвідчує свою підтримку Україні під час російського вторгнення. У його доробку такі стрічки, як «Таксист», «Відступники», «Казино», «Славетні хлопці», «Ірландець». Режисер здобув «Оскар», «Греммі», «Еммі», премії Британської кіноакадемії і Гільдії режисерів Америки та ще чимало нагород.

Родина Віри Фарміги походить з України. З дитинства вона говорить українською, знає народні танці, відвідувала «Пласт». Як акторка Віра стала найбільш відома завдяки серії фільмів «Закляття», а за головну роль у комедійній драмі «Вище неба» була номінована на премію «Оскар» у категорії «Найкраща жіноча роль другого плану».

Фото надані Українським інститутом

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY