detector.media
30.11.2022 10:30
Окупанти перевіряють, чи ходять діти до російських шкіл
Окупанти перевіряють, чи ходять діти до російських шкіл
Загарбники шукають у телефонах додаток української онлайн-школи.

Окупанти намагаються змусити мешканців тимчасово окупованих територій віддавати дітей до шкіл, у яких працюють завезені з Росії вчителі. Про це повідомив Центр національного спротиву.

«На півдні росіяни перевіряють дітей, якщо ті знаходяться в навчальний час на вулиці. Також перевірки проводять завезені з РФ лікарі під час медоглядів, які влаштували росіяни», — йдеться в повідомленні.

Окупанти шукають у телефонах дітей та їхніх батьків застосунок української онлайн-школи. Обіцяють одноразові виплати в 10 тисяч рублів, якщо родина погодиться ходити в російські навчальні заклади. 

Загалом російські школи на тимчасово окупованих територіях виконують функцію пропагандистських осередків. Завезені з Росії вчителі насаджують українським дітям свою мову та кремлівське бачення окупації.

Нагадаємо, у тимчасово окупованій Мирненській територіальній громаді на Херсонщині російські загарбники вривалися в будинки, щоб перевірити, чи не навчаються діти в українських онлайн-школах. Загарбники ламали зачинені хвіртки, щоб увійти до двору, та вибивали двері до помешкань.

Фото: Херсонська ОВА

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY