detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
30.11.2022 10:18
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 листопада
Ситуація на передовій, припинення повноважень народних депутатів та облаштування «Пунктів незламності».

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці «Інтера» ведучий Дмитро Чистяков говорив із харківським тріатлетом Вадимом Коваленком,  тренеркою з баскетболу Елеонорою Чек та директором Першого медичного центру Тель-Авіва Романом Гольдманом. Далі повторили інтерв’ю Анастасії Даугуле зі співаком Олегом Скрипкою та нічний випуск ток-шоу «Акцент», які були в етері попередньої доби.

Блок «1+1» розпочали з повтору частини токшоу «Нічна варта», яке показували в етері 26 листопада. Ведучі Євген Плінський і Наталя Островська говорили про роботу мобільних мереж в умовах блекауту з керівником департаменту експлуатації мережі Vodafone Олександром Ананьєвим.

Із заступницею міністра культури й інформаційної політики Анастасією Бондар у блоці Ради говорили про появу розділу про Україну на Google Arts and culture. Вона розповіла, що робота з сервісом велась ще до повномасштабного вторгнення, тому на платформі представлено 40 об’єктів, один із яких – харківський. Також вона сказала, що сторінка розширюватиметься.

Про ситуацію на передовій у блоці «Ради» говорили з речником командування Повітряних сил  Юрієм Ігнатом, речником Східного угрупування військ Сергієм Череватим, начальником об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напряму Євгеном Єріним та військовими Андрієм Іллєнком й Кирилом Сазоновим. Останнього протитрували як «політолога».

З нардепом Давидом Арахамією у блоці «Ради» говорили про міжнародний трибунал для Росії та визнання Росії державою-терористкою у США. За словами нардепа, це важливо для того, аби світові банки відмовились від роботи з росіянами. Після нього про роботу парламенту у гостьовій студії Ради розповідав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Про підстави для припинення повноважень народних депутатів України говорили з директоркою департаменту з питань люстрації міністерства юстиції України у 2014—2016 роках Тетяною Козаченко. За її словами, коли журналісти говорять про «позбавлення мандата» чи «позбавлення громадянства», вони  суперечать Конституції, бо в ній не передбачене щось подібне.

Також протягом доби у блоках різних телеканалів говорили про ситуацію з електроенергією й роботу «Пунктів незламності».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY