detector.media
29.11.2022 19:01
Кислиця запропонував повернути Росії історичну назву «Московія»: Нинішня все одно крадена
Кислиця запропонував повернути Росії історичну назву «Московія»: Нинішня все одно крадена
Сергій Кислиця пропонує Росію офіційно називати Московією.

Постпред України при ООН Сергій Кислиця запропонував повернути Росії її історичну назву та використовувати в Україні назву «Московія» для країни-агресора.

Про це Кислиця написав у твіттері та запустив голосування серед користувачів соцмережі.

«Візьмемо Magyarország Угорщина (Укр); Hungary (Eng); Ungarn (Ger); Węgry (PL); Österreich — Austria (Eng); Rakúsko (Slovak) одним словом, хто як хоче так і називає. То що нам — КМУ, ВРУ — заважає повернути Московії її історичну назву. Нинішня все одне вкрадена. Чи ви підтримуєте?», — написав Кислиця у твіттері.

Візьмемо Magyarország Угорщина (Укр); Hungary (Eng); Ungarn (Ger); Węgry (PL); Österreich - Austria (Eng); Rakúsko (Slovak) одним словом, хто як хоче так і називає. То що нам - КМУ, ВРУ - заважає повернути Московії її історичну назву. Нинішня все одне вкрадена. Чи ви підтримуєте?

— Sergiy Kyslytsya (@SergiyKyslytsya) November 29, 2022

Як нагадує LIGA.net, з аналогічною пропозицією у грудні 2021 року до Ради та президента Володимира Зеленського звертались депутати Рівненської та Львівської облрад. Вони пропонували на офіційному й громадському рівнях, а також в українських ЗМІ використовувати назву Московія замість Росія та РФ. 

Фото: Постійне представництво України при ООН 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY