detector.media
29.11.2022 09:01
На війні загинув адміністратор каналу «Український наступ» Дмитро Сидорко
На війні загинув адміністратор каналу «Український наступ» Дмитро Сидорко
У Києві ініціюють перейменування вулиці на його честь.

Минулого тижня в бою з російськими військами під Бахмутом загинув адміністратор Telegram-групи «Український Наступ» 21-річний Дмитро Сидорко.

Його колеги ініціювали збір підписів за перейменування на його честь вулиці Якуба Коласа в Києві, де він проживав.

«Ми хочемо увічнити його пам'ять і ви в цьому нам допоможете. Вулиця у Києві, на якій усе своє життя прожив Дмитро, носить ім‘я совєцького білоруського поета – Якуба Коласа. Звісно це неприйнятно, адже ця вулиця має носити ім'я одного з найкращих синів України», – йдеться у повідомленні «Українського Наступу».

Як пише zn.ua, колеги Дмитра Сидорка повідомили, що він загинув у бою з бойовиками ПВК «Вагнер» і зміг ліквідувати кількох з них.

Саме Дмитро Сидорко придумав мем про кавун та кавуновий флешмоб – акцію з використання кавуна на аватарах та логотипах з нагоди звільнення правобережжя Херсонщини.

Підтримати петицію про перейменування вулиці Якуба Коласа на честь Дмитра Сидорка можна в застосунку «Київ Цифовий» або на сайті КМДА.

Відзначимо, Якуб Колас (справжнє ім’я – Кость Міцкевич) – білоруський поет та прозаїк, один з фундаторів сучасної білоруської літератури. Здобув популярність на хвилі білоруського відродження 1910-20-х років. В 1930-х роках після репресування кількох його друзів та родичів потрапив в залежність від сталінського режиму і писав надалі в руслі радянського соцреалізму.

Як писав «ДМ», на фронті загинув автор блогу «Зникаючий Київ» Сергій Миронов. Миронов проводив екскурсії столицею, вів блог про старі будівлі та реставрував історичні двері.

Фото: «Український Наступ» / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY