detector.media
28.11.2022 10:09
Поліція розслідує підрив російськими військовими телевежі у Херсоні
Поліція розслідує підрив російськими військовими телевежі у Херсоні
За даними МВС, російські військові заклали 7 вибухових зарядів біля основи телевежі, 5 з яких вибухнули.

 

Правоохоронці МВС відкрили кримінальне провадження за фактом підриву російськими військовими телевізійної вежі у Херсоні.

Як повідомляє пресслужба МВС, кримінальне провадження відкрили за ч.1 ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

За даними правоохоронів, під час відступу російські військові підірвали телевізійну вежу, яка розташована на вулиці Перекопська у Херсоні.

Під час огляду місця події слідчі встановили, що російські військові заклали 7 вибухових зарядів біля основи телевежі, 5 з яких вибухнули.

Спеціалісти вибухотехнічної служби, які оглянули місце, вилучили ще близько 50 кг тротилу та 90 м детонуючого кабелю.

Крім того, поліцейські виявили докази присутності російських вйськ на цій території – документи з позивними солдатів, графіки їх чергувань та інші речові докази.

10 листопада російські загарбники перед відступом із Херcона підірвали телецентр. Тоді Інститут масової інформації повідомляв, що вибух був на передавальному центрі херсонської телевежі, сама телевежа ціла.

Згодом у Держспецзв’язку підтвердили, що російські окупанти пошкодили телецентр у Херсоні. За їхніми даними, знищена одна з будівель та трансформаторна підстанція.

Фото: Артем Рамазанов/Вгору.Херсон.Новини

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY