detector.media
28.11.2022 08:57
У Словенії на референдумі підтримали закон про незалежність телебачення
У Словенії на референдумі підтримали закон про незалежність телебачення
Влада й парламент не матимуть право призначати керівників й редакторів ЗМІ.

Громадяни Словенії на референдумі 27 листопада підтримали закон про телебачення. Згідно з ним влада й парламент не матимуть право призначати керівників й редакторів ЗМІ, повідомляє «Радіо Свобода».

За закон проголосували 62 відсотки тих, що прийшли на виборчі дільниці. Явка становила 42 відсотки.

Журналісти й неурядові організації вимагали ухвалити новий закон, тому що консервативний уряд колишнього премʼєра Янеза Янши втручався в діяльність телебачення. Призначав на керівні посади друзів й родичів Янши.

Чинний премʼєр Словенії Роберт Ґолоб зазначив, що політичні діячі й журналісти повинні діяти на користь громадян.

Закон набуде чинності на початку 2023 року. Нагляд над громадським телебаченням матимуть правозахисники, Академія наук та інші цивільні структури. Керівників й редакторів обиратимуть самі працівники.

Медійна організація Південно-східної Європи (SЕЕМО) та інші обʼєднання для захисту свободи ЗМІ зазначають, що громадяни своїми голосами виступили за збереження незалежності телебачення й права на вільну інформацію.

Нагадаємо, в Україні пропонують ввести кримінальну відповідальність за фото, відео або іншу інформацію про результати російських обстрілів. Законопроєкт зареєстрували у Верховній Раді під номером 8218. Порушників пропонують карати штрафами, громадськими або виправними роботами.

Фото: wikipedia

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY