detector.media
26.11.2022 16:51
Світлана Лобода стане персоною нон ґрата в Литві
Світлана Лобода стане персоною нон ґрата в Литві
Виконавиця поп-музики запланувала у Литві чотири концерти. У кінці листопада та на початку грудня вони мали пройти у Паневіжісі, Шяуляї, Клайпеді та Вільнюсі.

Співачку Світлану Лободу, яка активно виступає в Росії, у Литві включать до переліку персон нон ґрата. Про це пише Delfi з посиланням на представницю міністра закордонних справ Пауліну Левицькіте

«Після консультації з українськими партнерами ми вносимо виконавицю до переліку персон нон ґрата», — повідомила пресслужба чільника МЗС Литви Габріелюса Ландсбергіса.

Сама співачка на своїй сторінці в інстаграмі назвала цю інформацію «чорним піаром» і заявила, що  «жодної заборони» на в'їзд до Литви вона не має. 

За даними Міністерства культури країни, на відміну від виконавців із Росії, в'їзд до Литви Лободі не заборонено, бо вона мешкає в Латвії. Міністр культури Сімонас Кайріс закликав організаторів музичних заходів скасовувати її концерти.

Лобода багато концертувала в Росії після окупації Криму, а в 2015 році виступала 9 травня на заходах, присвячених перемозі Радянського Союзу у Другій світовій війні. За інформацією LRT, після початку великої війни в Україні Лобода хотіла виступити на благодійному заході в Латвії на підтримки України, але організатори їй не дозволили через проросійську позицію співачки.

Читайте також: «А я просто українка, україночка». Чому Світлана Лобода нічого не розуміє?

Нагадаємо, Лобода увійшла до переліку артистів, блогерів та політиків, які пропагують або «мовчки підтримують» російську агресію в Україні — theylovewar.com

Фото: Delfi

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY