detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
26.11.2022 00:24
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 листопада
Російський енергетичний терор, засідання ОДКБ у Єревані, резолюція Європарламенту щодо визнання Росії спонсоркою тероризму, справи Олексія Горінова та Іллі Яшина.

У слоті групи каналів StarLightMedia політичний аналітик Армен Ованнісян коментував засідання Організації договору колективної безпеки у Єревані і мітинги противників ОДКБ, чимало учасників яких тримали українські прапори і таблички з назвами українських міст, які найбільше постраждали від окупантів. У одному з наступних слотів про кризу ОДКБ говорив вірменський політолог Едвард Антінян. За його словами, для вірменів війна в Україні — трагедія, і «Вірменія не воюватиме проти України, це виключено».

Адвокат Олексія Горінова Денис Шедов розповів про стан здоров’я свого підзахисного, якого збираються етапувати до колонії. Нагадаємо, муніципальний депутат із Москви Олексій Горінов отримав сім років за слова, що в Україні через війну гинуть і страждають діти.

Речниця управління Служби безпеки України в Херсонській області Вікторія Шакула розповіла про знайдену в Херсоні катівню, навівши свідчення молодого хлопця, який провів у цьому підвалі понад сорок днів.

У ранковому слоті каналу іномовлення були включення Юлії Біль зі Львова, Вікторії Сінько з Одеси і Лариси Зубенко з Києва: кореспондентки розповідали, як міста оговтуються після масованої ракетної атаки 23 листопада. Про ситуацію в Херсоні розповів керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконников.

Завідувач відділенням атомної енергетики Інституту проблем безпеки АЕС НАН України Володимир Борисенко коментував ситуацію на Запорізькій та інших українських атомних станціях. Погодився з думкою, що росіяни обстрілюють ЗАЕС, готуючись до відходу з неї і саме через це намагаються вивести станцію з ладу. 

В етері також показали ексклюзивне інтерв’ю Ксенії Смірнової з головою Європарламенту Робертою Метсолою, записане під час сесії в Страсбурзі.

У слоті каналу «Інтер» про гуманітарну ситуацію після обстрілу росіянами української інфраструктури говорили зокрема голова Запорізької ОВА Олександр Старух і керівник поліції Київщини Андрій Нєбитов. Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров коментував обстановку і настрої на окупованому півострові.    

Кореспондентка Наталя Малишко виходила на зв’язок зі студією із Варшави, де проходить осіннє засідання Парламентської Асамблеї ОБСЄ.  

На думку колишнього міністра палива і енергетики України Івана Плачкова, для відновлення енергосистеми після ворожих ударів слід активізувати роботу «енергетичного Рамштайна», залучати заводи, які виготовляють енергетичне обладнання тощо. Зараз становище ще не критичне — критично буде, якщо настануть холоди, спрогнозував Плачков.

Про енергетичний терор Росії говорив і експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев. Зокрема у відповідь на оптимістичну репліку ведучого, мовляв, влада швидко все відновлює, Рябцев заперечив: «Не влада, а енергетики, низький їм уклін».

Російський опозиціонер Дмитро Гудков говорив про справу Іллі Яшина, якому інкримінують поширення «фейків» про російську армію, а також про зруйновані надії російської опозиції на те, що зміни в Росії можна здійснити ненасильницьким шляхом. Зараз будь-які протести в Росії неможливі, вважає Дмитро Гудков, Путіна зупинить лише воєнна поразка.

Народна депутатка, членкиня української делегації в ПА ОБСЄ Євгенія Кравчук повідомила, що українська делегація порушить на Парламентській Асамблеї питання зміни правил задля відсторонення Росії. Ліга Націй померла, коли почалася Друга світова, нагадала народна обраниця, а після війни створювалися вже інші організації.

У слоті «1+1» російська політична аналітикиня Ольга Курносова говорила про заплановану на 25 листопада зустріч Путіна зі «спеціально навченими», як висловилася гостя, «матерями» мобілізованих: «Можливо, на цій зустрічі будуть ті ж самі обличчя, що і на зустрічі зі стюардесами». Але невдовзі можливі і акції протесту справжніх матерів, зауважила Ольга Курносова, як і нова хвиля мобілізації.

На думку редактора російської «Нової газети. Європа» Кирила Мартинова, резолюція Європарламенту щодо визнання Росії спонсоркою тероризму чітко вказала тим, хто хоче про щось домовитися із Путіним, що домовлятися з терористом неможливо. Бізнесу, який ще не пішов із Росії, працювати буде все важче і важче.

А ексдепутат Держдуми Геннадій Гудков, який живе за межами Росії, розповів, як резолюція Європарламенту відбилася на ньому особисто: в банку йому відмовили в обслуговуванні через російське громадянство.   

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY