detector.media
23.11.2022 12:25
У Telegram з'явився фейковий канал «Фабрики новин». Власник проєкту називає його проросійським
У Telegram з'явився фейковий канал «Фабрики новин». Власник проєкту називає його проросійським
Фейковий канал вже має понад 3 тисячі підписників.

У месенджері Telegram з'явився новинний канал із символікою ютуб-проєкту «Фабрика новин», однак він не має стосунку до самого проєкту. Про це «Детектору медіа» розказав власник «Фабрики новин» Ростислав Буняк.

Новий канал вже має понад 3 тисячі підписників, однак Буняк заперечує причетність своєї команди до цього каналу.

«Переглядаючи історію Telegram-каналу, стає зрозуміло, що його перейменування відбулося 24 жовтня. Після цього адміністратори опублікували кілька лінків на відео з ютуб-проєкту "Фабрика новин". Цікаво, що до перейменування Telegram-канал публікував новини з проросійським дискурсом. Зокрема, є безліч цитувань колаборанта-покійника Кирила Стремоусова, а також інших новин проросійського характеру», — сказав він.

За словами Буняка, «Фабрика новин» не має жодних акаунтів у соцмережах. «Цей Telegram-канал — фейковий, —  каже Ростислав. — Я дізнався про нього від колег-діджитальників, які 21 листопада запропонували мені колаборацію в Telegram. Відверто був здивований пропозиції, бо до цього моменту не чув і не знав про фейковий акаунт “Фабрики” в Telegram. Авжеж я переглянув контент. Судячи з усього, раніше це був один із каналів багаточисельних “сіток” росіян».

Нагадаємо, проєкт «Фабрика новин» виник на основі ютуб-каналу «Україна 24». Його власником став Ростислав Буняк, який раніше очолював департамент діджитал-напряму «Новинної Групи Україна».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY