detector.media
23.11.2022 08:45
У Латвії планують заборонити викладання в школах російської мови
У Латвії планують заборонити викладання в школах російської мови
З 2026 року її замінять на одну з мов Євросоюзу.

Міністерство освіти та науки Латвії планує до 2026/2027 навчального року зробити другою іноземною мовою у школах одну з мов Європейського Союзу. Це означає, що школярі більше не зможуть вивчати російську як другу іноземну. Про це пише LSM.

Такі зміни сприятимуть повній інтеграції молоді у європейський освітній простір та вивченню офіційних мов ЄС. Це відкриє широкі можливості працевлаштування всередині та за межами Євросоюзу, вважають представники латвійського Міносвіти.

У Латвії першу іноземну мову викладають з першого класу. Це має бути одна з офіційних мов ЄС, найчастіше обирають англійську. Вивчення другої іноземної мови починається в четвертому класі. Яку мову вивчати як другу іноземну, навчальний заклад визначає самостійно.

Згідно з опитуванням, яке провели у 2021 році, майже половина шкіл Латвії не пропонує вибору: у понад 300 школах учні вивчають лише російську як другу іноземну.

Зараз латвійське Міністерство освіти та Національний центр змісту освіти отримують багато запитів від батьків щодо того, щоб зробити другою іноземною одну з мов ЄС.

Міністерство освіти Латвії передбачило трирічний перехідний період, щоб школи могли знайти нових викладачів або дати можливість вчителям перекваліфікуватися.

Нагадаємо, у Києві російську мову виключили з навчальних програм комунальних закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

Фото: Wikipedia

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY