detector.media
22.11.2022 11:18
Bihus.Info: «Близькі до Єрмака» нові члени наглядової ради «Укрнафти» відмовились прокоментувати своє призначення
Bihus.Info: «Близькі до Єрмака» нові члени наглядової ради «Укрнафти» відмовились прокоментувати своє призначення
Раніше в Офісі президента оприлюднили запит журналістів щодо цих призначень замість того, щоб надати на нього відповідь.

Новопризначені члени наглядової ради «Укрнафти», яких пов'язують із керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком, відмовились прокоментувати журналістам Bihus.Info своє призначення.

На початку листопада у власність держави вирішили передати низку стратегічно важливих підприємств, серед яких і «Укрнафта». 7 листопада Міністерство оборони, яке стало новим акціонером компанії, повністю змінило склад її наглядової ради, що складається з 5 членів.

За даними Bihus.Info, від Міноборони до наглядової ради призначили двох осіб — Розу Топанову та Андрія Готу.

Топанова — це юристка, яка раніше працювала у юридичній фірмі Єрмака. Також вона та нинішній очільник ОПУ раніше як партнери заснували адвокатське об'єднання.

Після приходу Єрмака в Офіс президента Топанова ввійшла до складу наглядової ради «Ощадбанку» (за квотою Кабінету міністрів) та стала директоркою Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» (у структурі Міністерства культури).

Щодо Готи у відомостях про призначення зазначено, що він є радником Єрмака, а у 2020-2022 роках очолював кабінет голови ОПУ. Для Андрія Готи це також не перша посада у наглядових радах держкомпаній. У вересні 2021 року його призначили членом наглядової ради державного виробника електрики «Центренерго» (від Фонду держмайна).

Журналісти Bihus.Info зверталися по коментар до Топанової та Готи, намагаючись уточнити, як вони потрапили в «Укрнафту». Ті пообіцяли переглянути питання і після цього відповісти, але потім припинили виходити на зв'язок.

«Я нікого не цікавив до цього моменту. І тут на тобі — “Укрнафта”», — сказав у розмові з Bihus.Info Андрій Гота. Він обіцяв переглянути надіслані письмово запитання і повернутися до розмови, однак більше на зв’язок не виходив.

Нагадаємо, нещодавно журналісти Bihus.Info надіслали запит до керівника Офісу президента Андрія Єрмака щодо призначень на різні керівні посади в державних структурах людей, із ним пов’язаних. Зокрема, розслідувачі запитували про свіже призначення до наглядової ради «Укрнафти» ексспівробітниці юридичної компанії Андрія Єрмака і керівника кабінету Андрія Єрмака. У запиті журналісти пропонували Єрмаку записати інтерв’ю.

18 листопада в Офісі президента вирішили замість того, щоб надати відповідь на адресовані Єрмаку питання, оприлюднити сам запит.

Запит журналістки оприлюднив у своєму телеграм-каналі радник голови ОПУ Михайло Подоляк. Він назвав цей запит «дивним» та натякнув на те, що розслідувачі відстоюють чиїсь «комерційні інтереси».

Фото: скриншот відео, Bihus.Info

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY