detector.media
21.11.2022 18:21
Окупанти в Криму готують системи для пригнічення супутникового зв’язку, зокрема й російського
Окупанти в Криму готують системи для пригнічення супутникового зв’язку, зокрема й російського
Комплекси РЕБ «Поле-21Е» ефективно перешкоджатимуть сигналу російського Glonass, що визначає координати об’єкта.

У тимчасово окупованому Криму російські силовики запускають комплекси радіоелектронної боротьби. Про це повідомляє «Інформаційний спротив»

Системи спрямовані зокрема на пригнічення супутникового зв’язку. Також їх застосовують для протидії високоточним боєприпасам з супутниковою навігацією. Не виключено, що в зоні дії цієї РЕБ пригнічуватиметься не лише GPS, але й російський Glonass. «Передавачі цієї РЕБ так само монтуються на елементах цивільної комунікаційної інфраструктури і використовують електричне живлення з цивільної мережі», — йдеться у публікації «Інформаційного спротиву».

Площа охоплення такого передавача становить близько півтора квадратних кілометри. 

За даними Головного управління розвідки, від початку 2021 року було зафіксовано, що окупаційні війська посилили використання російських засобів радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки. Зокрема, у ГУР повідомили про комплекси РЕР та РЕБ «Леєр 3», складовою частиною яких є БПЛА «Орлан 10», та радіолокаційні станції «Каста». Щоб приховати такі переміщення, російське військове командування активно використовувало мобільні групи радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY