detector.media
20.11.2022 18:23
Кулеба закликав до повної заборони пропаганди РФ через підбурювання до геноциду
Кулеба закликав до повної заборони пропаганди РФ через підбурювання до геноциду
Схоже, російські пропагандисти хочуть, щоби ні в кого вже не виникало сумнівів, що Північна Корея — це ще не найгірший варіант.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що російську пропаганду потрібно остаточно заборонити — і в Євросоюзі, і в інших країнах світу. Про це він заявив у твіттері, реагуючи на зяви російських пропагандистів про обстріли української енергетичної системи.

Під час ефіру Russian Media Monitor російські депутати сказали, що метою ракетних ударів Росії є енергетична інфраструктура України. Учасники програми назвали ці дії «виявом священної ненависті» до українців. За словами російських депутатів, українці мають «гнити», допоки не збагнуть, що їм потрібно вийти на вулиці і «повалити владу нацистів» на чолі з Володимиром Зеленським.

«Підбурювання до геноциду на російському телебаченні — у повному розпалі, — зазначив Дмитро Кулеба. — Вони визнають, що Росія б’є по українській критичній інфраструктурі для того, щоб створити нестерпні умови для цивільного населення, та закликають до нових ударів. Російську пропаганду потрібно повністю заборонити — і в ЄС, і в інших країнах світу».

Incitement of genocide on Russian state TV is in full swing. They admit Russia bombs out Ukraine’s critical infrastructure to inflict unbearable conditions of life on civilians and they call for more strikes. Russian state propaganda in the EU and elsewhere must be fully banned. https://t.co/a6tfi52Mi5

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) November 20, 2022

Раніше, коментуючи обстріли української енергетичної інфраструктури, Кулеба сказав: «Замість того, щоб воювати на полі бою, Росія воює з мирним населенням». 

Тим часом у російських телеграм-каналах, а також у фейсбуці та вайбер-групах 18 листопада почали поширюватися заклики до українців виходити на протести через відключення електроенергії. Основний меседж — «у цьому винна українська влада». 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY