detector.media
18.11.2022 12:21
ДБР ідентифікувало ще 20 колишніх «беркутівців», які воюють проти України
ДБР ідентифікувало ще 20 колишніх «беркутівців», які воюють проти України
На боці Росії зараз воюють не лише підозрювані у злочинах проти Євромайдану, але й ті «беркутівці», щодо яких бракувало доказів їхньої причетності до злочинів під час Революції гідності.

Державне бюро розслідувань ідентифікувало понад 20 колишніх міліціонерів розформованого спецпідрозділу «Беркут», які зараз воюють у складі російської армії або протидіють Україні у складі російських окупаційних правоохоронних органів.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ДБР.

Так, після початку повномасштабного вторгнення росіян ДБР почало перевіряти на колабораційну діяльність колишніх спецпризначенців, які втекли з України після Революції гідності.

За даними слідчих, проти України воюють не лише фігуранти кримінального провадження щодо злочинів проти Євромайдану, але й 20 людей, щодо яких бракувало доказів їхньої причетності до злочинів під час Революції гідності.

Зараз тривають перевірки інших колишніх працівників «Беркуту». Також слідчі готуються оголосити фігурантам підозру у колабораційній діяльності.

ДБР зазначає, що ще кілька колишніх «беркутівців», які також воюють проти України, вже є фігурантами спеціального розслідування, яке перебуває на фінальній стадії.

У ДБР нагадали, що в Бюро діє спеціальне Управління, працівники якого зосереджені на розслідуванні «справ Майдану». У ДБР кажуть, що це управління демонструє значні результати у розслідуванні подій Революції гідності.

Попри військові дії в країні, тільки з початку 2022 року працівники Управління «справ Майдану» ДБР повідомили про підозру 46 особам, причетним до злочинів під час Євромайдану. За результатами роботи ДБР у 2022 році до суду було направлено 23 обвинувальні акти стосовно 59 осіб.

Нагадаємо, торік Офіс генпрокурора оголосив підозру екскомандиру харківського «Беркута» за організацію теракту та вбивства майданівців. Слідство вважає, що він виконував явно злочинний наказ МВС, внаслідок чого постраждало більше сотні людей.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY