detector.media
17.11.2022 20:23
Новопризначена керівниця «Довженко-Центру» Юлія Каждан звільнилася
Новопризначена керівниця «Довженко-Центру» Юлія Каждан звільнилася
Новим тимчасовим виконувачем обов’язків гендиректора призначили кінокритика, члена міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI Андрія Алферова.

Новопризначена виконувачка обовʼязків директора державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка» Юлія Каждан написала заяву на звільнення з посади.

Про це повідомило Державна агенція України з питань кіно на своєму сайті.  

У Держагентстві з питань кіно повідомили, що Каждан пояснює своє рішення булінгом, приниженням честі та гідності, а також погрозами. У Держкіно нагадали, що раніше, 8 листопада, колектив Довженко-Центру не допустив Каждан до виконання обовʼязків.

Держкіно обрало нового тимчасово виконуючого обов’язки генерального директора Довженко-Центру. Цю посаду обійняв режисер, куратор, який співпрацював з Довженко-Центром (автор виставкового музейного проєкту «Польоти уві сні та наяву», що досліджував однойменну культову кінострічку Романа Балаяна, й автор однойменної книги, виданої Центром), кінокритик, член міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI, Андрій Алфьоров.

Колектив Довженко-Центру також відреагував на заяву Каждан: 

«Юлія Каждан написала заяву про звільнення з посади в.о. директора ДП "Національний центр Олександра Довженка" у зв'язку з розчаруванням у "культурній спільноті"».

Нагадаємо, 5 листопада Держкіно оголосило новий конкурс на посаду генерального директора Довженко-Центру. Команда центру заявила про «рейдерське захоплення» після призначення Держкіно нового тимчасового керівника установи.

28 жовтня Довженко-Центр повідомив, що звернувся до суду з вимогою визнати незаконним та скасувати указ про «реорганізацію» установи. Центр раніше звинуватив Держкіно в спробі його ліквідувати, однак Держкіно це заперечує.

17 серпня 2022 року стало відомо, що Державне агентство України з питань кіно видало наказ про реорганізацію Довженко-Центру. У самому Центрі це вважають фактичною ліквідацією.  

У МКІП наголосили, що виступають проти ліквідації Довженко-Центру і що йдеться лише про реорганізацію установи.

Державне агентство України з питань кіно також заявило, що Довженко-Центр буде реорганізований, а не ліквідований. Громадська рада при Держкіно вимагає відкликати рішення про реорганізацію.

12 листопада під будівлею «Довженко-Центру» відбувся «Двіж волевиявлення» через незгоду з реорганізацією кіноінституції та призначенням нового керівництва Центру.

15 листопада Держкіно призупинило дію наказу про реорганізацію «Довженко-Центру» до завершення повного аудиту й обрання нового керівника.

Фото: Суспільне

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY