detector.media
17.11.2022 19:31
25 листопада — вебінар «Електронні докази воєнних злочинів»
25 листопада — вебінар «Електронні докази воєнних злочинів»
Учасники обговорять виклики та можливі рішення для зберігання і використання доказів воєнних злочинів, зібраних медіа для майбутніх кримінальних проваджень.

25 листопада 2022 року з 11:30 до 13:30 (за київським часом) за участі британського журналіста, засновника Bellingcat Еліота Хіггінса відбудеться вебінар «Електронні докази воєнних злочинів».

Група розслідувачів Bellingcat є незалежною міжнародною групою дослідників, розслідувачів та громадських журналістів, які використовують методики досліджень на основі відкритих даних та соціальних мереж для документування воєнних злочинів в Україні.

Вебінар організований Групою друзів безпеки журналістів та свободи медіа за підтримки Ради Європи, зокрема проєкту «Підтримка безпеки журналістів та медіа, доступу до інформації».

Учасники обговорять виклики та можливі рішення для зберігання і використання доказів воєнних злочинів, зібраних медіа для майбутніх кримінальних проваджень.

Злочини, вчинені в ході російської агресії проти України, активно документуються медійними організаціями та соціальними мережами завдяки новим можливостям і технологіям медіа. Учасники та учасниці обговорять відмінності між висвітленням воєнних злочинів у ролі журналіста і представленні цієї інформації для судового розгляду і міжнародних трибуналів. Спікери і спікерки представлять виклики, з якими стикаються журналісти-розслідувачі та інші медійні актори в ході збору доказів воєнних злочинів.

Реєстрація для участі у вебінарі відкрита до 21 листопада.

Відвідайте вебсторінку заходу для отримання детальнішої інформації.

Спікери та спікерки заходу:

•       Посол Мортен Енберг, Постійний представник Швеції при Раді Європи

•       Патрік Пеннінкс, Голова Департаменту інформаційного суспільства, Рада Європи

•       Еліот Хіггінс, засновник Bellingcat, британський журналіст

•       Анна Бабінець, керівниця агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо»

•       Тарас Семків, заступник начальника Департаменту протидії злочинам, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офіс Генерального прокурора

•       МодераторкаГалина Смірнова, Рада Європи

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY