detector.media
17.11.2022 15:45
У звільненому Куп’янську на Харківщині запустили нову радіостанцію «Novaline radio»
У звільненому Куп’янську на Харківщині запустили нову радіостанцію «Novaline radio»
Радіостанція зароджувалась як студентське онлайн-радіо.

У нещодавно звільненому Куп’янську на Харківщині на частоті 107,3 FM розпочала роботу радіостанція «Novaline radio». Радіо можна слухати й в інтернеті, повідомила пресслужба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Компанія ТОВ «Матрікс+» отримала ліцензію на конкурсі в листопаді 2021 року, а вже цього року, відновивши втрачене під час війни обладнання, вона вийшла в ефір на радіохвилях.

Радіостанція «Novaline radio» розпочала свою історію з інтернету зі студентського радіо. На конкурсі Національної ради минулого року концепцію радіостанції представляли її ведучі – студенти вищих навчальних закладів Харкова. Отримавши частоту, вони почали підготовку до запуску мовлення, але через повномасштабне вторгнення розпочати роботу не змогли. Компанія залишилася без обладнання, офісу і студії.

Однак уже в травні «Novaline radio» вдалося відновили інтернет-мовлення, а в серпні-вересні почали будувати нову студію й офіс.

14 листопада о 13:00 радіостанція почала повноцінне мовлення в радіоефірі.

Днями в Куп’янську відновилося також мовлення в цифровому стандарті в мультиплексах MX-1 і MX-2. Доступними наразі є 16 телеканалів.

Також у місті можна слухати передачі Українського радіо на хвилі 105,1 FM і Радіо Промінь – на хвилі 98,9 FM.

Детальніше про повернення медіа на звільнені райони Харківщини читайте у матеріалі Наталії Данькової.

Фото: Нацрада з питань телебачення і радіомовлення

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY