detector.media
17.11.2022 11:29
Нацрада закидає Новому каналу недотримання вимог щодо частки національного продукту
Нацрада закидає Новому каналу недотримання вимог щодо частки національного продукту
Замість 50% канал показує лише 43% програм українського виробництва.

Національна рада зафіксувала в ефірі Нового каналу недотримання вимог щодо частки національного продукту. Про це під час засідання регулятора 17 листопада повідомив член Нацради Максим Онопрієнко.

За його словами, в ефірі під час першого моніторингу було зафіксовано лише 24% (тоді як необхідно 50%). Регулятор звернувся до каналу, звернувши його увагу на це порушення. Після цього частка українських програм в ефірі Нового каналу підвищилась до 43%.  

«Колеги, закон є закон. Не варто посилатись на умови воєнного стану, а варто дотримуватись законодавчих вимог так, як це робить більшість ліцензіатів», — сказав Онопрієнко.

Нацрада повторно звернулась до Нового каналу щодо дотримання вимог, пов'язаних із часткою національного продукту в ефірі.

«Недотримання частки національного продукту в ефірі ми фіксуємо. Це не масове порушення, але воно є. Зараз перевірки обмежені, але після завершення воєнного стану ми їх відновимо», — додав Онопрієнко.

Нагадаємо, після  початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Новий канал перейшов на кінопоказ. Однак з початку осіннього сезону в ефір вийшли нові проєкти.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY