detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
16.11.2022 18:40
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 листопада
Російські правозахисники та напівкритика, саміт G20 та звертання до гостей по батькові.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1».

Перші шість годин нічного етеру марафону «FreeДом» складались з повторів гостьових включень попередньої доби. Повторили гостьові студії «1+1» та «Інтера». Загалом протягом шестигодинного етеру показали тринадцять розмов із гостями.

Про російську пропаганду у блоці каналу іномовлення говорили з правозахисником із Росії Олександром Черкасовим. Він розповів, що в росіян немає змоги відкрито критикувати дії влади. Появу відкритого масового руху проти влади він не вважає неможливою, проте ймовірність чогось подібного невелика. У своєму виступі Черкасов не засудив тих, хто боїться відкрито критикувати дії російської влади, які призводять до вбивства мирних мешканців України.

Про виступ президента України Володимира Зеленського на Саміті G20 говорили з народним депутатом України Єгором Чернєвим. Також цього дня він коментував виступ президента й у блоці Суспільного під час марафону «Єдині новини #UAРазом».

Блок «Інтера» розпочали з інтерв’ю письменника та колишнього президента PEN Ukraine Андрія Куркова. З ним говорили про літературу та успіх його художньої книжки «Сірі бджоли» на міжнародному книжковому ринку. Зокрема у Нідерландах ця книжка випередила по продажах твори Стівена Кінга.

Тему позбавлення громадянства Росії за так звані «фейки про армію» у блоці «1+1» обговорили зі ще одним російським правозахисником Львом Пономарьовим. Він сказав, що мільйони людей незадоволені владою та війною й з кожним незадоволених стає все більше. Зауважимо, що попри його твердження про «зростання невдоволення», масові протести на території Росії не почались, а у відповідь на часткову мобілізацію значна кількість росіян просто виїжджала з країни.

На противагу Пономарьову російський політичний коментатор Андрій Піонтковський сказав, що поки що масовий суспільний рух проти Путіна в Росії неможливий, тому найбільша небезпека для режиму йде від найближчого оточення президента Росії.

Цікаве спостереження: на відміну від розмов в ефірі марафону «Єдині новини» (та й загалом в українських медіа), до гостей марафону іномовлення ведучі часто звертаються на ім’я та по батькові. Це практика, більш притаманна російським медіа.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY