detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
16.11.2022 00:50
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 листопада
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 листопада
Саміт G20, зустріч Джозефа Байдена з Сі Цзіньпіном й вплив Олександра Дугіна.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом», ICTV/СТБ

Шість годин нічного етеру складались з повторів розмов в ефірі 13 листопада. Зокрема показали включення начальниці об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, голови зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Миколи Маломужа, військового оглядача Дениса Поповича, політ коментатора і власника каналу «Ми — Україна» Ігоря Петренка та інших. Загалом повторили одинадцять включень.

Двічі у блоці «1+1» говорили з військовим експертом Романом Світаном. Спочатку показали його 35-хвилинне інтерв’ю, а вже за годину його знову включили до гостьової студії. Крім нього про ситуацію на фронті також говорили з воєнними експертами Олександром Мусієнком та Олександром Коваленком.

У блоці «Інтера» про перебіг Саміту G20 говорили з керівником агентства «Інтерфакс-Україна» Олександром Мартиненком. Він сказав, що виключення Росії зі складу G20 не має сенсу, оскільки G20 — це збір представників найбільших країн у світі, на відміну від G7, яка є клубом однодумців. Тому чекати одностайних рішень щодо України на саміті двадцятки не треба.

З російським ліберальним політкоментатором Андрієм Піонтковським говорили про спільну заяву лідера США Джо Байдена та лідера Китаю Сі Цзіньпіна щодо дій президента Росії Путіна. На думку політкоментатора, більшого провалу дипломатія Росії не могла зазнати, оскільки Китай та США зійшлись на тому, що спільне у їх діалозі — необхідність зупинити ймовірне використання Росією ядерної зброї. Також Піонтковський додав, що це свідчить й про повну ізоляцію Росії.

Значну частину в етері «FreeДома» цього дня приділяли постаті російського пропагандиста та «філософа» Олександра Дугіна. Зокрема у новинних та гостьових студіях розповідали про його вплив на очільника Кремля.

З російським журналістом Тимофієм Рожанським у боці команди ICTV/СТБ говорили про мобілізованих та умови, в яких їх утримують. Росіянина представили як журналіста, який займається темою мобілізації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY