detector.media
16.11.2022 09:50
Молдовський журналіст Андрієвський зібрав майже $3 тисячі на потреби української армії
Молдовський журналіст Андрієвський зібрав майже $3 тисячі на потреби української армії
Гроші він передасть на обладнання для бійців на донецькому напрямку.

Головний редактор онлайн-телебачення Молдови AVA-TV Андрій Андрієвський зібрав $3 тисячі на потреби українських військових, які служать під Авдіївкою.

Журналіст оголосив про збір коштів у понеділок, 7 листопада, і до п’ятниці вдалося зібрати майже всю суму, повідомляє "Главком" з посиланням на AVA-TV.

«Ми почали збирати з понеділка, й на цей момент у нас $2,8 тис. Це те, що нам вдалося зібрати: щось у євро, щось у доларах. Я реально пишаюся вами з нами, бо, коли я про це оголосив, я думав, що ми зберемо максимум тисячу, а тисячу ми зібрали лише в перший день», – розповів Андрієвський.

Він зазначив, що не сподівався, що за короткий термін вдасться зібрати необхідну суму, зважаючи, що аудиторія проєкту не надто велика.

«Найближчим часом я поділюся з вами звітом щодо тепловізорів та рацій, які вони запланували закупити, вони краще знають, що їм треба», – додав молдовський журналіст.

За словами телеведучого, йдеться про бійців української армії, які воюють на донецьких рубежах. 

«Насправді, збираючи для них, ми збираємо для себе. Близька моїй родині людина зараз перебуває в Авдіївці й сьогодні (7 листопада. – ДМ.) його дружина написала, що їм потрібні тепловізори й монокуляри. Все, що ми зберемо до п’ятниці – все це буде передано туди… Я закликаю всіх, хто може, зробити переказ», – оголосив Андрієвський.

Нагадаємо, у травні литовський телеведучий, засновник Laisvės TV Андрюс Тапінас зібрав кошти на дрон Bayraktar TB2 для України протягом трьох днів. 

У червні польський журналіст Славомір Сєраковський оголосив збір коштів на «Байрактар» для ЗСУ. Згодом турецька компанія Baykar заявила, що безоплатно передасть Україні безпілотник Bayraktar TB2, на який зібрав гроші Сєраковський.

Фото: Главком

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY