detector.media
15.11.2022 21:45
Польский журналіст повідомив про вибух на кордоні з Україною. Оголошено екстрену нараду з питань нацбезпеки
Польский журналіст повідомив про вибух на кордоні з Україною. Оголошено екстрену нараду з питань нацбезпеки
Також повідомляють про загибель двох людей. Цю інформацію перевіряють представники Польщі.

У польському селі Пшеводов (Przewodów) поблизу українського кордону пролунав вибух, імовірно, внаслідок влучання двох ракет. Цю інформацію  повідомив повідомив кореспондент «Радіо Люблін»Associated Press із посиланням на джерела американської розвідки пише, що російські ракети у вівторок перетнули повітряний простір Польщі. Також повідомляється про загибель двох людей.

Повідомлення про російські ракети у Польщі у своєму зверненні підтвердив президент Володимир Зеленський«Терор не обмежується нашими державними кордонами. Російські ракети вдарили по Польщі», – сказав він.

У Міноборони РФ цю інформацію заперечили, назвавши повідомлення про російські ракети «провокацією задля ескалації». 

Як стало відомо увечері 15 листопада, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав комітет Ради міністрів з питань національної безпеки та оборони. На порядку денному «кризова ситуація». При цьому журналістам офіційно сказали, що польські надзвичайники отримали інформацію про вибух, яку перевіряють відповідні служби та військові.

За даними речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, 15 листопада Росія випустила по Україні близько 90 ракет. 73 з них знешкодими ЗСУ. Також, сказав він, на півдні України вдалося збити ще 10 ударних дронів-камікадзе типу Shahed-136/131. 

Внаслідок обстрідку без електрики залишаються близько семи мільйонів українців.

Сайт «Главком» опублікував фото, на якому, як стверджується, зафіксовано наслідки вибуху у Польщі

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY