detector.media
15.11.2022 20:43
В Україні запустили платформу для розповіді про «Свій дім», який знищила Росія
В Україні запустили платформу для розповіді про «Свій дім», який знищила Росія
Платформа планує публікувати спогади людей про втрачені домівки, відбудову на звільнених територіях і життя переселенців у нових містах.

В Україні запрацює медіаплатформа «Свій Дім», яка збиратиме свідчення українців, які втратили своє житло через вторгнення Росії.

Запустила платформу «Або – Агенція медійного росту», яка включає в себе мережу 50 міських сайтів The City, нішеві медіа «О,Море» про морський відпочинок та «Свои» про життя Донбасу і десятки медіа-партнерів по Україні.

«Розповіді людей, яких війна залишила без домівок, неможливо читати без сліз. І це – не про стіни... Внаслідок російського вторгнення житло, школи, підприємства, магазини зазнали руйнувань, деякі – знищені повністю. Факт їхнього існування залишився на знімках та в спогадах», – кажуть автори проєкту. 

«На платформі "Свій дім", покажемо й відновлення будівель на звільнених територіях та відкриття власниками рідних місць у нових містах. Тут знайдете й про досвід переселенців, місця, де вони тимчасово проживають, процес відшкодування зруйнованих метрів квадратних»,додають автори проєкту.

В Україні офіційно вже майже 5 млн переселенців, 3,5 млн з них залишили домівки після повномасштабного вторгнення Росії.

«Ми жили у своїх містах, мали будинки та щасливі родини. Тепер вимушені шукати прихисток, щоб вижити. Кожного дня згадуємо рідний дім і мріємо повернутися додому. Аби було куди…» – каже вимушена переселенка з Лисичанська Вікторія Шмігель.

На платформі «Свій Дім» можна поділитися власними спогадами про зруйновану оселю або заклад, у якому працювали. Для цього треба заповнити форму https://bit.ly/sviydim.

Ілюстрація: Свій дім/Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY