detector.media
15.11.2022 17:45
СБУ затримала на Луганщині двох колаборанток, які допомагали окупантам
СБУ затримала на Луганщині двох колаборанток, які допомагали окупантам
Дві місцеві мешканки «зливали» росіянам дані про ЗСУ і помагали їм «розквартировуватись» в оселях українців.

Служба безпеки України затримала на деокупованій Луганщині двох жінок, які передавали окупантам дані про українських патріотів та переселенців і намагалися втертися в довіру до українських військових.

За інформацією пресслужби СБУ, під час російської окупації частини Луганщини вони «здавали» ворогу адреси українських патріотів і допомагали у «розквартировувати» окупаційні угрупованння в оселях місцевих жителів. Крім цього, вони забезпечили харчування для особового складу і запропонували їм власні домівки у селищі Невське Сватівського району.

В якості «нагороди» жінки отримали «особливий статус» і можливість безперешкодно переміщуватись на захопленій території регіону. Після звільнення населеного пункту вони залишились у селищі та намагалися втертися в довіру до українських військових – їх затримала СБУ.

Жінкам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Обидвом загрожує покарання до 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення СБУ викрила близько 700 колаборантів.

Фото: пресслужба СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY