detector.media
13.11.2022 14:14
Британець, який вийшов з російського полону, повернеться до України знімати репортажі
Британець, який вийшов з російського полону, повернеться до України знімати репортажі
Ейден Аслін – колишній військовослужбовець Збройних сил України. Він воював у Маріуполі.

Колишній військовополонений РФ Ейден Аслін висвітлюватиме війну в Україні як репортер. Про це повідомляє BBC.

Британський морський піхотинець хоче робити репортажі про війну для свого YouTube-каналу. Участі в бойових діях він уже не братиме.

Як прокоментував Ейден Аслін, його близькі підтримують це рішення, хоча їм і нелегко відпустити його знову в Україну.

Британець із 2018 року служив у морській піхоті ЗСУ. У квітні цього року росіяни захопили його в полон у Маріуполі. Асліна утримували в маленькій камері з відкритим вікном та без туалету, йому давали дуже малу кількість їжі. Асліну погрожували вбивством, били і змушували виконувати російський гімн. У червні Асліна, а також ще одного британця Шона Піннера й марокканця Брахіма Саадуна «засудив» до смертної кари так званий суд терористичної організації «ДНР».

Асліна звільнили у вересні під час обміну полоненими. На початку листопада «суддя» Олександр Нікулін, який «засудив» Асліна до смертної кари, отримав вогнепальні поранення в результаті замаху.

У Великій Британії стала резонансною історія про те, як Асліна в полоні допитував британський пропагандист, прибічник Кремля Грем Філліпс. Останній звинуватив свого співвітчизника у найманстві та опублікував це відео на YouTube. Після виходу з полону Ейден Аслін свідчив проти Філліпса.

Фото: ITV

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY