detector.media
10.11.2022 17:18
Після обшуку в Довженко-Центрі вилучили не лише документи згідно з ухвалою, а й печатку
Після обшуку в Довженко-Центрі вилучили не лише документи згідно з ухвалою, а й печатку
Ухвалу слідчого судді про обшук було прийнято в короткі терміни, 9 листопада.

Служба безпеки України, представники прокуратури й поліції  завершили обшук в Довженко-Центрі, повідомили його співробітники. Понад три години тривала перевірка документів у з метою встановлення зв'язків колишнього гендиректора Центру Івана Козленка із фірмою-забудовником, що працює на ділянці поруч із Центром.

«СБУ вилучило печатку, що не було передбачено ухвалою. Підстави не пояснені», – йдеться в дописі Довженко-Центру.

До приміщення Довженко-Центру прийшли близько 20 співробітників СБУ, розповіла Олена Гончарук, яку 2 листопада було відсторонено з посади виконуючої обов'язки генерального директора. Співробітники надали документи щодо забудовників. Гончарук пов’язує обшук «з реорганізацією Довженко-Центру, яку розпочали у Держкіно». Як вона акцентувала, ухвалу слідчого судді про обшук було прийнято в короткі терміни, 9 листопада.

Як ми дізналися, обшук було проведено в межах кримінального провадження, що розслідується за частиною 2 статті 364 КК України. Слідчі дії тривають. Таку ж інформацію у коментарі «Українській правді» надала речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець.

Нагадаємо, представники правоохоронних органів під час обшуку розпитували, чому новопризначена в. о. гендиректорки Юлія Каждан не присутня на робочому місці.

8 листопада Каждан вперше зустрілася з командою Довженко-Центру на порозі біля входу до офісу. Всередину будівлі співробітники її не пустили. Юлія Каждан є керівницею кінологічного центру «Ерсте Хунд», підприємства з діяльністю у сфері права «Джулія», юридичної фірми «Каждан та партнери». Її попередня діяльність не пов’язана зі сферою кіно.

Тим часом, Олена Гончарук залишається на посаді керівниці Музею кіно «Довженко-Центру». Голова Держкіно Марина Кудерчук пропонує їй прийняти участь у наступному конкурсі на посаду, з якої Гончарук було відсторонено.

Команда «Довженко-Центру» заявила про «рейдерське захоплення» після призначення Держкіно нового тимчасового керівника установи.

5 листопада Держкіно оголосило новий конкурс на посаду генерального директора «Довженко-Центру». 

28 жовтня «Довженко-Центр» повідомив, що звернувся до суду з вимогою визнати незаконним та скасувати указ про «реорганізацію» установи. Центр раніше звинуватив Держкіно в спробі його ліквідувати, однак Держкіно це заперечує.

17 серпня 2022 року стало відомо, що Державне агентство України з питань кіно видало наказ про реорганізацію «Довженко-Центру». У самому Центрі це вважають фактичною ліквідацією.  

У МКІП наголосили, що виступають проти ліквідації «Довженко-Центру» і що йдеться лише про реорганізацію установи.

Державне агентство України з питань кіно також заявило, що «Довженко-Центр» буде реорганізований, а не ліквідований.

Однак громадська рада при Держкіно вимагає відкликати рішення про реорганізацію «Довженко-Центру».

26 серпня комітет гуманітарної та інформполітики рекомендував скасувати наказ Держкіно щодо «Довженко-Центру».

Фото фільмофонду: сайт Довженко-Центру

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY