detector.media
10.11.2022 12:14
Поліція та прокуратура прийшли з обшуком у «Довженко-Центр»
Поліція та прокуратура прийшли з обшуком у «Довженко-Центр»
Правоохоронці розшукують інформацію про зв'язки колишнього керівництва Центру із забудовниками. Працівники заявляють про спробу «рейдерського захоплення».

В четвер, 10 листопада, у приміщення «Довженко-Центру» з обшуками прийшли правоохоронці. Про це «Детектору медіа» повідомила комунікаційниця Центру Марія Глазунова.

З обшуками до «Довженко-Центру» навідались працівники поліції, прокуратури та СБУ. За словами Глазунової, вони розшукують документи, пов’язані із забудовниками.

Як сказала Глазунова, формальним приводом для обшуків є пошук зв'язків колишнього гендиректора Центру Івана Козленка із фірмою-забудовником, що працює на ділянці поруч із Центром.

За її словами, журналістів наразі не допускають у будівлю Центру.

Попередня в.о. гендиректорки Центру Олена Гончарук, яку нещодавно відсторонили, вважає, що проведення обшуків є спробою «рейдерського захоплення» «Довженко-Центру».

Крім того, за словами речниці інституції, правоохоронці розпитували, чому новопризначена в.о. гендиректорки Юлія Каждан не присутня на робочому місці.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до правоохоронних органів щодо обшуків у «Довженко-Центрі». 

2 листопада Держкіно повідомило про відстороненння Олени Гончарук від виконання обов'язків в.о. генерального директора «Довженко-Центру» за результатами аудиту. Вона залишається на посаді керівниці Музею кіно «Довженко-Центру».

Також Держкіно оголосило про призначення Юлії Каждан новою в.о. гендиректора «Довженко-Центру». За відкритими даними, вона є керівницею кінологічного центру «Ерсте Хунд», підприємства з діяльністю у сфері права «Джулія», юридичної фірми «Каждан та партнери». Її попередня діяльність не пов’язана зі сферою кіно.

Команда «Довженко-Центру» заявила про «рейдерське захоплення» після призначення Держкіно нового тимчасового керівника установи.

5 листопада Держкіно оголосило новий конкурс на посаду генерального директора «Довженко-Центру». До того часу обов’язки керівника виконуватиме «професійний кризовий менеджер, який має усунути недоліки, виявлені під час перевірки».

8 листопада новопризначена в.о. гендиректора Юлія Каждан вперше зустрілася з командою «Довженко-Центру» на порозі біля входу до офісу. Однак всередину будівлі співробітники її не пустили.

28 жовтня «Довженко-Центр» повідомив, що звернувся до суду з вимогою визнати незаконним та скасувати указ про «реорганізацію» установи. Центр раніше звинуватив Держкіно в спробі його ліквідувати, однак Держкіно це заперечує.

17 серпня 2022 року стало відомо, що Державне агентство України з питань кіно видало наказ про реорганізацію «Довженко-Центру». У самому Центрі це вважають фактичною ліквідацією.  

У МКІП наголосили, що виступають проти ліквідації «Довженко-Центру» і що йдеться лише про реорганізацію установи.

Державне агентство України з питань кіно також заявило, що «Довженко-Центр» буде реорганізований, а не ліквідований.

Однак громадська рада при Держкіно вимагає відкликати рішення про реорганізацію «Довженко-Центру».

26 серпня комітет гуманітарної та інформполітики рекомендував скасувати наказ Держкіно щодо «Довженко-Центру».

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY