detector.media
09.11.2022 21:00
«Памфір» вийде в кінопрокат у січні
«Памфір» вийде в кінопрокат у січні
Кінофестивальна історія фільму вже налічує понад 25 країн. Його номіновано на премію Європейської кіноакадемії.

Film.UA Distribution 26 січня випустить в український кінопрокат фільм «Памфір» кінорежисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Ми впевнені, що такі історії, у яких вирує справжнє, незаангажоване невизначеністю чи прихованими сенсами життя, дуже потрібні українцям», — відзначила директорка кінотеатрального напрямку Film.UA Distribution Надія Коротушка.

Як розповіла продюсерка фільму Олександра Костіна, після світової прем’єри на Каннському кінофестивалі «Памфір» побачили глядачі фестивалів у понад 25 країнах світу. Права на дистрибуцію фільму придбали в 15 країнах.

«Прокат в Україні та "знайомство" з українським глядачем для мене неймовірно важливі. Зображення на екрані нашої реальності — це все атрибути мирного життя, яке нам належить, ніхто у нас цього не забере. У цьому є наша перемога, ми відстоюємо, в сукупності, свою цілісність, а мистецтво є частиною цієї цілісності і важливо, щоб глядач її відчув», — коментує режисер фільму та автор сценарію Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Події фільму розгортаються в Західній Україні перед традиційним карнавалом, Маланкою. Памфір повертається додому після тривалої відсутності. Безумовна любов сім’ї Памфіра має побічну дію і змушує його звернути на ризикований шлях з незворотніми наслідками.

Українська фестивальна прем’єра стрічки відбулася 25 жовтня 2022 року в межах Київського тижня кінокритики. Фільм став тріумфатором Національної премії кінокритиків «Кіноколо», яка традиційно відкриває фестиваль. Картина перемогла відразу у кількох номінаціях премії «Кіноколо»: «Відкриття року», «Найкращий актор», «Найкращий сценарій», «Найкраща режисура», «Найкращий ігровий повнометражний фільм».

Постер фільму увійшов до 10 найкращих на Каннському кінофестивалі, виконавець головної ролі, актор Олександр Яцентюк, отримав приз за найкращу акторську роботу на міжнародному кінофестивалі у Сантьяго (Чилі), режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука відзначили за найкращий сценарій на кінофестивалі в Дунаві та за найкращу режисуру в Палічі, а минулого тижня оператор фільму Микита Кузьменко отримав приз за найкращу операторську роботу на кінофестивалі Raindance у Лондоні.

Фільм створено за фінансування Державного агентства України з питань кіно, Українського культурного фонду, Польського інституту кіно та французького CNC. Також створення стрічки підтримала Чернівецька обласна державна адміністрація та відомі європейські фонди Visions Sud Est, Göteborg Film Fund та Hubert Bals Fund.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY