detector.media
09.11.2022 13:13
Вийшов документальний фільм про журналіста-волонтера Макса Грабовського «Одного разу в Маріуполі»
Вийшов документальний фільм про журналіста-волонтера Макса Грабовського «Одного разу в Маріуполі»
Фільм є частиною міжнародного журналістського проєкту «Україна'22: Щоденники війни».

Відбулась онлайн-прем'єра документальному фільму «Одного разу в Маріуполі». У ньому йдеться про журналіста, волонтера та ведучого телеканалів «Донбас 24» та «Сігма» Макса Грабовського, його життя до та після російської окупації Маріуполя, а також роботу волонтерського штабу «Халабуда», евакуацію на українські території та роботу телебачення Донбасу в Кам'янці-Подільському. 

Режисер та продюсер фільму — Андрій Заєць, оператори — Богдан Закордонець та Іван Трач

«Одного разу в Маріуполі» є частиною документальної антології «Україна'22: Щоденники війни» — міжнародного журналістського проєкту про війну в Україні. Він складається з документальних фільмів, інтерв'ю та спеціальних сюжетів про волонтерів, журналістів, митців, військових та митців «Культурного фронту», які з перших годин російського вторгнення працюють на захист незалежності України.

Протягом цього листопада буде представлено ще 7 документальних фільмів.

 

Проєкт «Україна'22: Щоденники війни» можна переглянути на офіційному ютуб-каналі проєкту, а також на каналі некомерційного мистецького об'єднання «Кам'янець-подільський кіноофіс». Спеціальна версія з англійськими субтитрами доступна на сторінці режисера Андрія Зайця

Проєкт створено за підтримки вашингтонської грантової програми ICFJ Knights Міжнародного Центру для журналістів

Нагадаємо, з 17 листопада в український прокат вийде фільм литовського режисера Мантаса Кведаравічюса «Маріуполіс 2». Фільм створений із врятованих фрагментів відео, які знімав Мантас Кведаравічюс. Наприкінці березня 2022 року російські військові взяли режисера в полон і вбили.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY