detector.media
07.11.2022 19:30
Перебоїв з мобільним зв’язком та інтернетом на час відключень світла не уникнути. Роз'яснення
Перебоїв з мобільним зв’язком та інтернетом на час відключень світла не уникнути. Роз'яснення
Батареї обладнання не встигають перезаряджатися, кажуть у Київській міській військовій адміністрації.

Під час тимчасового вимкнення електромереж перебоїв з мобільним зв’язком та інтернетом від мобільних операторів не уникнути, кажуть представники військової адміністрації Києва.

«Обладнання вимагає постійного живлення. Аби забезпечити стабільну роботу, застосовують батареї. Вони можуть забезпечити роботу на 4-5 годин. Коли електроенергію вимикають надовго, то акумулятори не встигають перезарядитися», — йдеться у роз’ясненні на телеграм-каналі КМВА.

При цьому найпроблемнішим питанням для мешканців столиці лишається мобільний інтернет, відзначили чиновники. Мережа зазнає значного навантаження, коли більшість переходить з домашнього Wi-Fi на мобільний інтернет. Це впливає на швидкість. «Попри це, абсолютна більшість українських мереж зв’язку зберігають свою функціональність. Ви зможете телефонувати чи відправляти смс», — пояснюють представники війської адміністрації.

Швидкість відновлення зв’язку залежить від тривалості та масштабів відключення електроенергії. Як нагадали у КМВА, українці мають можливість перемикатися на мережу одного з інших операторів мобільного зв’язку.

Нагадаємо, у листопаді в Україні має з’явитися мережа публічних точок Wi-Fi, які працюватимуть навіть в умовах відсутності електропостачання. Про такі плани каже віцепрем'єр, міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров. Насамперед термінали тестують у регіонах, де у разі відсутності електроенергії недоступний ні мобільний зв'язок, ані фіксований інтернет від провайдерів.

Фото: Суспільне

Інфографіка: КМВА

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY