detector.media
05.11.2022 11:00
Анастасія Блищик знайшла будинок, у якому загинув її наречений Олександр Махов
Анастасія Блищик знайшла будинок, у якому загинув її наречений Олександр Махов
Стало відомо, за яких обставин він віддав життя за Україну.

На ютуб-каналі «Бутусов плюс» вийшла історія колишньої кореспондентки телеканалу «Україна 24» Анастасії Блищик, яка захищає Україну зі зброєю в руках.

Журналістка пішла на фронт, аби продовжити справу свого коханого. Десантник Олександр Махов загинув 4 травня 2022 року в селі Довгеньке під Ізюмом на Харківщині. За місяць до своєї смерті він записав відео для Анастасії, запропонувавши руку, серце і кільце від гранати замість обручки.

Анастасія знайшла будинок і сходи, на яких перебував Олександр, коли на вулицю перед будинком виїхав російський танк. Захисник загинув внаслідок пораненн легені осколком. Однак вулиці, на якій Олександр Махов освідчувався їй у коханні, Анастасія не впізнала: село Довгеньке понівечене обстрілами росіян. «Наших хлопців і дівчат накривала авіація. Тут були фосфорні бомби, тут було все», – розповіла українська військова.

За словами Анастасії Блищик, вона вірить у перемогу України, однак не сподівається, що здолати країну-терориста вдасться за місяць або й за рік.

Олександр Махов тривалий час був воєнкором телеканалів «Україна» та «Україна 24», висвітлював події на передовій. У жовтні 2021 року Махов перейшов на канал «Дом». Після початку повномасштабної агресії Росії журналіст пішов на фронт. Захищав Харківщину у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України.

Президент України нагородив журналіста Олександра Махова орденом «За мужність» III ступеня посмертно.

У Києві ім'ям Олександра Махова назвали колишню вулицю Жолудєва у Святошинському районі столиці.  Ім’я Олександра також носитиме станція швидкісного трамваю.

Фото зі сторінки Анастасії Блищик в інстаграмі

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY