detector.media
04.11.2022 21:03
Захисниці Маріуполя та команда Асоціації родин захисників «Азовсталі» здобули премію онлайн-видання El Español (ВІДЕО)
Захисниці Маріуполя та команда Асоціації родин захисників «Азовсталі» здобули премію онлайн-видання El Español (ВІДЕО)
Третього листопада у Мадриді пройшла церемонія вручення VII премії Los Leones de El Español 2022.

В Іспанії нагороду «Солідарність» здобули захисниці Маріуполя та Асоціація родин захисників «Азовсталі». Від імені лауреаток їх отримали доброволець-парамедикиня Катерина «Пташка» Поліщук та дружина оборонця Маріуполя, представниця Асоціації родин захисників «Азовсталі» Ольга Андріанова. Засновником премії є іспанське онлайн-видання El Español. Про подробиці розповіли у телеграм-каналі Асоціації родин захисників.

На церемонії нагородження президент El Español Педро Хосе Рамірес підкреслив, що жінки «Азовсталі» втілюють і поєднують цінності, на яких стоїть видання. «Свобода, справедливість, рівність, стійкість, незалежність, войовничість і, зрештою, авторитет – цінності, які продемонстрували ці жінки, як-от парамедик Катерина Поліщук, яка протистояла облозі «Азовсталі», а згодом з такою ж стійкістю терпіла російський полон, та Ольга Андріанова, дружина одного з захисників Маріуполя та співзасновниця Асоціації, яка бореться за звільнення всіх полонених», - сказав засновник видання.

Редакція El Español опублікувала детальний фоторепортаж з церемонії вручення премії.

Нагадаємо, «Пташка» — Катерина Поліщук — парамедикиня-доброволиця Національної гвардії України. Її було звільнено з російського полону 21 вересня під час обміну полоненими з Росією. Цього дня до вільної України повернулися 215 українців-військових, серед яких 108 бійців «Азову». 

Інтернет-видання El Español веде діяльність з 2015 году. Штаб-квартира знаходиться у Мадриді. Засновниками проєкту є Педро Хосе Рамірес та його донька Марія Рамірес Фернандес. В 2014 році Раміреса звільнили з посади директора відомої іспанської газети газети El Mundo.

El Español з’явився завдяки підтримці читачів. У січні 2015 року було оголошено краудфандінг, і за два місяці вдалося зібрати 3 мільйони 600 тисяч Євро від 5 624 осіб. Зараз El Español позиціонує себе як лідера серед іспанських ЗМІ за аудиторією на мобільних пристроях із 17,9 мільйонами унікальних читачів, а також як  другий за кількістю читачів сайт з майже 20-мільйонною аудиторією.

Фото: El Español

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY