detector.media
03.11.2022 13:49
Член Нацради про видачу «Ми – Україна» дозволу на мовлення у Т2: Зараз немає черги для того, щоб мовити на вільних каналах у цифрі
Член Нацради про видачу «Ми – Україна» дозволу на мовлення у Т2: Зараз немає черги для того, щоб мовити на вільних каналах у цифрі
Регулятор обіцяє розглянути усі заяви бажаючих мовити на вільних каналах у цифрі. У мультиплексах «Зеонбуду» залишилось ще три вільні місця.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видала дозвіл ТОВ «Ми Україна» на мовлення на вільному каналі у цифровому мультиплексі МХ-2. Це рішення ухвалено на основі Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні. Про це «Детектору медіа» розказав член регулятора Максим Онопрієнко.

«Ідеться про мовлення на незадіяних частотах на всій території України. "Ми – Україна"  не перші, хто отримав такі дозволи. Після повномасштабного вторгнення цим правом скористалися вже кілька десятків мовників. Напередодні компанія "Ми – Україна" отримала ліцензію на супутникове мовлення і потім подала заяву на  тимчасовий дозвіл», – сказав він.

Наприклад, 6 жовтня такі дозволи на тимчасове мовлення на вільних частотах у 13 областях України отримали кілька десятків компаній, яким Національна рада узгодила мовлення у період дії воєнного стану, ще з 24 лютого 2022 року.

«Скажу відверто, зараз, зважаючи на обставини, немає черги для того, щоб мовити на вільних каналах у цифрі. По мірі надходження заяв ми їх розглядаємо. Подати заяву на вільні місця можуть усі ліцензіати, які мають бажання і можливості»,  сказав Максим Онопрієнко.

Зараз у мультиплексах «Зеонбуду» залишилось ще одне місце у МХ-3 та два місця у МХ-5.

Нагадаємо, 3 листопада Національна рада з питань телебачення та радіомовлення  видала компанії ТОВ «Ми – Україна» дозвіл на мовлення на вільному каналі у цифровому мультиплексі МХ-2. Видача таких дозволів стала можливою на основі Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні. Ідеться про мовлення на незадіяних частотах на всій території України.

До того, як це Положення набуло чинності, регулятор давав дозвіл на мовлення на тих вільних місцях у регіональних мультиплексах «Зеонбуду» та Концерну РРТ, які мали виноситись на конкурс, а раніше належали каналам Медведчука. Однак ці питання не розглядались на засіданнях.

19 жовтня Нацрада видала ліцензію на супутникове мовлення ТОВ «Ми  Україна». Директор каналу – Ігор Петренко, генеральний продюсер каналу – Юрій Сугак.

Як стало відомо у кінці вересня, колишні працівники «Медіа Групи Україна» заснували ТОВ «Ми  Україна». Бенефіціарним власником компанії є блогер і політичний експерт Ігор Ігорович Петренко. Раніше ця компанія називалась «ІТ Інновації», тоді її власником був Костянтин Ткаченко, до цього  Антон Дідківський. На початку вересня компанію придбав Ігор Петренко, який також обійняв посаду директора. Компанія спеціалізується на телевізійному мовленні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY