detector.media
02.11.2022 15:25
Держкіно призначило нового тимчасового керівника «Довженко-Центру»
Держкіно призначило нового тимчасового керівника «Довженко-Центру»
Держкіно: Обов’язки керівника виконуватиме професійний кризовий менеджер, який має усунути недоліки, виявлені під час перевірки.

Державна агенція України з питань кіно призначила нового в.о. гендиректора «Довженко-Центру». Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Держкіно повідомляє, що за результатами аудиту Олену Гончарук відсторонено від виконання обов'язків в.о. генерального директора «Довженко-Центру», вона залишається на посаді керівниці Музею кіно «Довженко-Центру».

«На посаду керівника Довженко-Центру буде проведено конкурсний відбір, а до того часу обов’язки керівника виконуватиме професійний кризовий менеджер, який має усунути недоліки, виявлені під час перевірки, та налагодити фінансово-господарську діяльність Центру. Участі у конкурсі на посаду генерального директора Довженко-Центру кризовий менеджер не братиме», – говориться у повідомленні.

Як повідомляють джерела LB.ua, в.о. директора «Довженко-Центру» призначили Юлію Каждан. За відкритими даними, вона є керівницею кінологічного центру «Ерсте Хунд», підприємства з діяльністю у сфері права «Джулія», юридичної фірми «Каждан та партнери». Її попередня діяльність не пов’язана зі сферою кіно.

28 жовтня «Довженко-Центр» повідомив, що звернувся до суду проти Держкіно з вимогою визнати незаконним та скасувати указ про «реорганізацію» установи. Центр раніше звинуватив Держкіно в спробі його ліквідувати, однак Держкіно це заперечує.

17 серпня 2022 року стало відомо, що Державне агентство України з питань кіно видало наказ про реорганізацію «Довженко-Центру». У самому Центрі це вважають фактичною ліквідацією.  

У МКІП наголосили, що виступають проти ліквідації «Довженко-Центру» і що йдеться лише про реорганізацію установи.

Державне агентство України з питань кіно також заявило, що «Довженко-Центр» буде реорганізований, а не ліквідований.

Однак громадська рада при Держкіно вимагає відкликати рішення про реорганізацію «Довженко-Центру».

26 серпня комітет гуманітарної та інформполітики рекомендував скасувати наказ Держкіно щодо «Довженко-Центру».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY