detector.media
01.11.2022 11:35
У Росії незалежні журналісти створили проєкт «Говорит НеМосква»
У Росії незалежні журналісти створили проєкт «Говорит НеМосква»
Команда незалежних журналістів з Росії створила проєкт «Говорит НеМосква». Це телеграм-канал, який розповідає про життя в російських регіонах.

Про цю ініціативу повідомляє Радіо Свобода. Згідно з повідомленням, головним редактором проєкту став Віктор Мучник, який раніше очолював томський телеканал «ТВ-2». Його сайт був заблокований після початку війни в Україні.

«За Садовим кільцем життя не закінчується – воно там, навпаки, починається», – вважають творці проєкту.

Нове медіа, згідно з повідомленням, створюється силами незалежних журналістів, які ще працюють в різних регіонах Росії, а також тих, хто вимушений був покинути країну під тиском влади.

Томська телекомпанія «ТВ-2» була одним із найбільш відомих регіональних ЗМІ, влада Росії знищила його в 2014 році. На її основі було створено «Агентство новостей ТВ-2», яке було заблоковано на початку війни з Україною.

З початку повномасштабної війни в Україні за висвітлення війни, відмінне від висвітлення Міноборони, було заблоковано понад пів тисячі сайтів, у тому числі медіапроєкти Радіо Свобода – Север.Реалії, Сибирь.Реалії, Idel.Реалії, а також інші великі ЗМІ, серед яких телеканал «Дождь» і радіостанції «Эхо Москвы», «Медуза», DOXA, «Медиазона».

Фото: Christian Wiediger з Unsplash

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY