detector.media
30.10.2022 15:55
Російські загарбники ввели на окупованій території Запорізької області військову цензуру
Російські загарбники ввели на окупованій території Запорізької області військову цензуру
Силовики заблокували українських операторів зв’язку, інтернет-провайдерів, теле- та радіомовлення.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські війська впровадили військову цензуру. Про це в ефірі марафону FreeДом повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

«Окупанти ввели військову цензуру — перевірятимуть телефони мешканців області та зясовуватимуть, з ким і про що людина спілкується, де і які новини читає», — поінформував Федоров.

За проукраїнське джерело інформації російські окупанти погрожують штрафами, а при повторному «порушенні» — «кримінальною відповідальністю».

З перших днів окупації Мелітополя та інших територій Запорізької області російські силовики заблокували українських операторів зв’язку, інтернет-провайдерів, теле- та радіомовлення. «Вони з кожним місяцем посилюють інформаційний террор, — наголосив Іван Федоров. — Причина терору — масовий спротив мешканців окупованих територій, які не визнають рашистів і чекають на повернення України».

За даними Інституту масової інформації, у Бердянську  окупанти захопили приміщення радіостанції «Азовська хвиля» та її частоту 106,0 МГц. Зараз там мовить російська пропаганда під назвою «Свободный Бердянск».

У Мелітополі, Бердянську, Більмаку, Дніпрорудному, Токмаку захоплена частота багатоканального ТБ. На каналах оператора цифрового ефірного телебачення «Зеонбуд» окупанти транслюють російські пропагандистські канали: «Первый канал», «Россия 1», «Россия 24» та інші.

На частоті каналу «МТВ плюс» у Мелітополі окупанти запустили ретрансляцію «России-24».

Фото з сайту Запорізької обласної військової адміністрації

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY