detector.media
30.10.2022 15:15
2 листопада – онлайн-дискусія щодо балансу між свободою вираження поглядів та гарантуванням національної безпеки
2 листопада – онлайн-дискусія щодо балансу між свободою вираження поглядів та гарантуванням національної безпеки
Організатором виступив Український незалежний центром політичних досліджень.

2 листопада з 16.00 до 18.00 відбудеться закрити онлайн-дискусія щодо балансу між свободою вираження поглядів та гарантуванням національної безпеки.

Головні аспекти:

1. Як змінився доступ до публічної інформації в Україні внаслідок запровадження воєнного стану

2. Чи існують наразі і чим зумовлені обмеження у вираженні поглядів?

Учасниці:

Світлана Конончук, виконавча директорка Українського незалежного центру політичних досліджень.

Тетяна Олексіюк, експерткапроєкту, представниця України у Групі Спеціалістів за Конвенцією Ради Європи про доступ до офіційних документів (Конвенція Tromsø).

Людмила Опришко, експерткапроєкту, адвокатеса, голова Комітету з медіа та рекламного права Національної асоціації адвокатів України, медіа-юристка ГО «Платформа прав людини».

Реєстрація доступна за цим посиланням.

Захід пройде в межах проєкту «Громадянські свободи та національна безпека: баланс для захисту із УНЦПД». Його метою є оцінити зміни в реалізації права на вираження поглядів та свободу інформації, які мають місце в Україні у зв’язку із запровадженням правового режиму воєнного стану, та напрацювати техніку з виявлення дискурсу, що несе загрози правам людини та національній безпеці.

Команда проекту проводить три раунди консультацій із різними зацікавленими сторонами – представниками медіа, представниками органів місцевого самоврядування, дослідницьких інституцій, правозахисних і неурядових кіл, органів державного управління національного рівня. Позиції учасників консультацій доповнять підходи команди у питанні забезпечення вираження поглядів та обігу інформації в умовахвійни та безпрецедентних викликів національній безпеці.

Український незалежний центр політичних досліджень – неурядова організація, яка з 1991 року працює на утвердження демократії та громадянського суспільства в Україні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY