detector.media
30.10.2022 14:35
Звільнені з російського полону та журналісти отримали рекомендації Координаційного штабу
Звільнені з російського полону та журналісти отримали рекомендації Координаційного штабу
Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими радить уникати ризиків через розголос інформації у публічних джерелах.

Робоча група Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими дала рекомендації щодо спілкування з медівниками. Поради стосуються звільнених з полону, родичів полонених, зниклих безвісти за особливих обставин, а також самих журналістів.

Не варто повідомляти ЗМІ персональні дані та іншу інформацію про захисників України Наприклад, полонений сказав, що він парамедик чи водій, а його звільнений побратим в інтерв’ю подає іншу інформацію. Також, радять у Координаційному штабі, не варто прагнути надмірної медійності полонених, які не були широко відомими до потрапляння в полон. Це може ускладнити процес їхнього повернення.

Як потрібно діяти у випадку з полоненими:

Звільненим з полону захисникам та захисницям та їхнім рідним варто уникати:

Як потрібно інформувати про звільнених полонених:

За даними предидента Володимира Зеленського, починаючи з березня, Українікраїнській стороні вдалося повернути з російського полону 1031 людину. Новий обмін полоненими між Україною і РФ був 29 жовтня. Його разу вдалося звільнити 50 українських військових та двох цивільних.

Ілюстративне фото: сайт Офісу президента

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY