detector.media
28.10.2022 14:52
У Туреччині за запитом Росії затримали журналістку ATR Гульсум Халілову
У Туреччині за запитом Росії затримали журналістку ATR Гульсум Халілову
Халілову вже звільнили та дозволили в'їхати на територію Туреччини. Однак зараз вирішується питання про майбутню заборону журналістці на в’їзд до цієї країни.

В аеропорту Стамбула правоохоронні органи Туреччини затримали за запитом Росії журналістку українського державного кримськотатарського телеканалу АТR Гульсум Халілову. Наразі її вже звільнили та дозволили в'їхати на територію Туреччини.

Про це повідомив народний депутат України Рефат Чубаров у фейсбуці.

За його словами, журналістку затримали вночі 27 жовтня після прильоту з Хорватії.

«Як стало зрозуміло з різних джерел, затримання було здійснено згідно з російським запитом у рамках Інтерполу. Наразі Гульсум Халілова звільнена, їй дозволили в'їхати на територію Туреччини. Певна річ, що цей інцидент набуде особливого резонансу. Тим не менш, закликаю тих, хто обговорюватиме цю тему, бути професійними: процедури в Інтерполі вимагають від держав-членів їх дотримуватись. Затримання - це ще не арешт і тим більше не видача. Але в будь-якому разі це принизливо для тих, кого затримують незаконно. В даному випадку, відповідно до сфальшованих Росією матеріалів», – написав Чубаров.

За словами Чубарова, за останні сім років він двічі опинявся в подібних інцидентах, як із Гульсум Халіловою – його затримували за сфальсифікованими запитами Росії.

Чубаров закликав вимагати від держав-членів Інтерполу «негайно позбавити Росію членства в цій організації».

В коментарі «Українській правді» Халілова повідомила, що її протримали 17 годин за запитом Росії й нібито через заборону на в’їзд. Зараз вирішується питання про заборону на в’їзд її до Туреччини.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY