detector.media
28.10.2022 09:12
Україна з Литвою, Польщею та Великою Британією презентують в ООН практики боротьби з дезінформацією
Україна з Литвою, Польщею та Великою Британією презентують в ООН практики боротьби з дезінформацією
28 жовтня Україна, Литва, Польща та Велика Британія спільно презентують в ООН найкращі практики боротьби з дезінформацією

28 жовтня постійні представництва при ООН України, Литви, Польщі та Великої Британії проведуть онлайн-захід «Креативні шляхи посилення стійкості до дезінформації та неправдивих відомостей в буремні часи».

Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики.

Захід проводиться як спільна ініціатива країн Люблінського трикутника та Великої Британії.

«Презентація найкращих практик боротьби з дезінформацією відбудеться в межах Глобального тижня медіаграмотності, який минулоріч був заснований резолюцією Генеральної Асамблеї ООН за співавторства України», — ідеться у повідомленні.

Україна та її партнери ініціюють обговорення в ООН шляхів посилення боротьби з дезінформацією вже другий рік поспіль, враховуючи набутий досвід в контексті успішної протидії інформаційній війні Росії.

Запрошені експерти із чотирьох країн представлять свої творчі проєкти та ідеї, спрямовані на підвищення медіаграмотності з особливим акцентом на темі посилення стійкості до дезінформації та неправдивих відомостей в суспільствах.

Український досвід представить керівниця проєкту «Filter.National» Валерія Ковтун, яка зробить презентацію на тему «Медіаграмотність для молоді: як Filter розвінчує історичні міфи та пояснює тактику дезінформації в TikTok».

Початок заходу о 15.45 за київським часом. Мова — англійська. Реєстрація для участі за посиланням. Трансляція заходу здійснюватиметься на Facebook-сторінках МЗС та Постійного представництва України при ООН.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY