detector.media
28.10.2022 08:45
Ілон Маск звільнив кількох провідних менеджерів Twitter
Ілон Маск звільнив кількох провідних менеджерів Twitter
Угода Маска про придбання соціальної медіакомпанії на суму 44 мільярди доларів була закрита в четвер увечері.

Ілон Маск став власником Twitter увечері в четвер, коли його угода про придбання компанії на суму 44 мільярди доларів офіційно завершилася, що ознаменувало нову еру для однієї з найвпливовіших у світі соціальних мереж.

За словами трьох осіб, обізнаних із ситуацією, які говорили на умовах анонімності, одним зі своїх перших кроків Маск звільнив кількох давніх менеджерів Twitter. Про це пише The Washington Post.

Були звільнені виконавчий директор Параг Агравал, фінансовий директор Нед Сігал, Віджая Гадде, керівник відділу юридичної політики, довіри та безпеки, та Шон Еджетт, головний юрисконсульт компанії.

Нагадаємо, що у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися бізнесмену майже в $2,9 млрд. Наразі він — найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує частку засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. 9 квітня Маск мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до неї.

У липні Маск заявив, що скасовує угоду про купівлю за $44 млрд, стверджуючи, що Twitter ввів його в оману щодо розміру бази користувачів компанії та кількості ботів і спам-акаунтів. Twitter заперечує ці звинувачення та подав на Маска до суду, щоб змусити його завершити придбання. Потім Маск подав на компанію зустрічний позов.

На початку жовтня Маск оголосив, що все ж таки купує Twitter за ту ж ціну. Експерти вважають, що бізнесмен відмовився від спроб вийти з угоди, щоб уникнути ймовірного програшу в суді.

Фото: ABC News

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY