detector.media
27.10.2022 19:56
Команда «United Artists» проведе аукціон у Парижі на підтримку українських митців
Команда «United Artists» проведе аукціон у Парижі на підтримку українських митців
Під час події у столиці Франції або онлайн можна придбати NFT-картки для відвідання заходів у культурних столицях світу.

6 листопада в Інституті Арабського Світу в Парижі пройде доброчинний аукціон на підтримку українських інституцій, які зазнають впливу великої війни. Організатором виступить проєкт «United Artists» за підтримки франко-британської фундації Hexagon Society та під патронатом екс-міністра культури Франції Жака Ланга.

На аукціоні можна буде придбати NFT-картки для відвідань культурних заходів, майстеркласів, зустрічей з митцями, особистостями з міжнародного світу мистецтва. Такі події відбуватимуться в мистецьких столицях світу. З 26 жовтня продаж карток стартував на платформі LaCollection. Фінал продажу співпаде з аукціоном у Парижі.

Вартість карток — від 500 євро. Зібрані кошти розподілять між вісьмома проєктами, що їх обрав Український інститут. Це проєкт «DocuHelp», Національний художній музей України, Одеський художній музей, Український культурний фонд, Український інститут. Метою акції є фінансова підтримка українських митців. «Той, хто врятує культуру країни, врятує весь її народ. За даними ЮНЕСКО, вже понад 207 культурних пам'яток в Україні частково або повністю знищено», — зазначають організатори.

Дизайн членської NTT- картки створила українська художниця Ірина Озаринська. Це графічні портрети 10 відомих художників, серед яких зображенння Баскія, Сезанна та Дюрера. Картки мають три рівні раритетності: Ultra Rare, Rare або Common.

До «United Artists» входять такі колекціонери, куратори і провідні сучасних сутані митці, як Марина Абрамович, Рон Арад, Люк Туйманс, Франческо Веццолі, Дуглас Гордон та Іван Мессак, а також галереї.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY