detector.media
27.10.2022 18:42
Оголошено переможців Національного конкурсу спеціальних репортажів і розслідувань 2022 року
Оголошено переможців Національного конкурсу спеціальних репортажів і розслідувань 2022 року
Переможцями стали Суспільне з розслідуванням про військових Росії, які розстріляли сім’ю в Бучі та Reporters з історією рятувальної спецоперації.

У четвер, 27 жовтня, Media Development Foundation  оголосив переможців  Національного конкурсу спеціальних репортажів і розслідувань. Цьогорічна церемонія нагородження відбулася у «золотому вагоні» Віктора Медведчука.

Переможцем стало розслідування Суспільного «Буча 22» — розслідування про військових РФ, які розстріляли сім’ю в Бучі. Авторка: Інна Білецька. Співавтори: Алла Садовник, Олександр Стратонов, Владислав Васильченко, Світлана Коваль.

Фото: Svitlana Ostapa/Facebook

Спеціальну відзнаку конкурсу отримав репортаж Reporters Паша і дідо. Історія однієї рятувальної спецоперації. Авторка: Ольга Омельянчук.

Фото: Svitlana Ostapa/Facebook

Анна Бабінець і Євген Заславський, фото: Svitlana Ostapa/Facebook

Нагадаємо, раніше Конкурсне журі обрало 14 кращих робіт з понад 100 матеріалів. 

16 лютого Media Development Foundation почала прийом робіт на конкурс журналістських розслідувань. Переможців планували оголосити 4 червня, проте через повномасштабну агресію Росії оголошення перенесли на осінь.

У 2021 році перше місце і головну нагороду в конкурсі отримала програма «Схеми: корупція в деталях» (спільний проєкт «Радіо Свобода» та телеканалу «UA:Перший») за розслідування «"Американська мрія" Віктора Медведчука. Як проросійський політик-бізнесмен під санкціями освоює ринок нафтопродуктів у США», автори: Максим Савчук, Любомира Ремажеська, Олександр Чорновалов.

Спеціальну відзнаку у 2021 році отримало Суспільне за фільм «Сто років ізоляції: що приховує українська психіатрія?».

Організатори Національного конкурсу журналістських розслідувань – Media Development Foundation та Інститут розвитку регіональної преси, за підтримки Internews та об’єднання журналістів-розслідувачів SCOOP. 

Національний конкурс журналістських розслідувань та спеціальних репортажів було запроваджено у 2014 році ініціативою YanukovychLeaks та Media Development Foundation, газетою Kyiv Post за підтримки SCOOP та за участі інтернет-видання «Українська правда».

Media Development Foundation – центр медіаекспертизи для посилення можливостей журналістів та медіаорганізацій в Східній Європі та країнах Східного партнерства.

Колаж: Суспільне 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY