detector.media
26.10.2022 18:35
Служба «Радіо Свобода» у Киргизстані зазнає тиску з боку влади країни
Служба «Радіо Свобода» у Киргизстані зазнає тиску з боку влади країни
Ситуацію прокоментував Джеймі Флай.

Редакція радіо «Азаттик» отримала вимогу влади Киргизстану вилучити програму, створену у співпраці з телеканалом Current Time («Настоящее время»). Про це заявив президент «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» Джеймі Флай, повідомляє сайт Current Time.

24 жовтня до «Азаттик Медіа» надійшов лист Міністерства культури, інформації, спорту та молодіжної політики Киргизстану. У ньому відомство вимагало протягом 24 годин видалити з ютуб-каналу «Настоящее Время. Азия» запис прямого ефіру про конфлікт на кордоні Таджикистану і Киргизстану. Як зазначається у листі за підписом заступника міністра інформації С.Н.Надирбекова, матеріал «загострює ситуацію в суспільстві і впливає на імідж країни».

Джеймі Флай наголосив, що вважає подібні загрози на адресу журналістів «авторитарною тактикою». «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода серйозно ставиться до своїх зобов’язань щодо збалансованого висвітлення подій. Ми вивчили зміст даного матеріалу і не виявили жодних порушень наших стандартів, – заявив Флай. – Ми не піддаємося тиску з метою видалення збалансованих матеріалів з наших сайтів ні з боку Кремля, ані з боку уряду Киргизстану».

Він окремо зазначив, що «загрози на адресу журналістів і спроби замовити незалежні ЗМІ – це авторитарна тактика, яка тільки підтримує демократію в Киргизстані».

Ще взимку, після минулого загострення конфлікту на кордоні Таджикистану і Киргизстану, в Бішкеку пройшли мітинги з вимогами «покарати журналістів» незалежних ЗМІ за те, що вони повідомляли не тільки точку зору Киргизстану та його влади, а й Таджикистану, як вимагають стандарти професійної журналістики.

Учасники мітингів вимагали санкцій проти Kaktus.media, Kloop і киргизької служби «Радіо Свобода», а також визнання їх «іноагентами» – за аналогією зі статусом, який незалежні ЗМІ часто отримують в Росії.

«Азаттик» – киргизька служба некомерційної, незалежної корпорації «Радіо Свободна Європа/Радіо Свобода». Вона офіційно зареєстрована в Киргизстані як «Азаттик Медіа» та об'єктивно висвітлює події, громадське життя та демократичні явища в Киргизстані та світі.

Фото: Current Time. Зустріч Джеймі Флая з президентом Киргизстану Садиром Жапаровим у Бішкеку

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY