detector.media
24.10.2022 10:14
СБУ опублікувала докази співпраці з Росією президента «Мотор Січ» Богуслаєва (аудіо)
СБУ опублікувала докази співпраці з Росією президента «Мотор Січ» Богуслаєва (аудіо)
Служба безпеки України опублікувала аудіозаписи телефонних розмов президента АТ «Мотор Січ», які підтверджують його співробітництво з ворогом.

Навіть після початку повномасштабного вторгнення Росії посадовець, який раніше неодноразово обирався народним депутатом від «Партії регіонів», продовжував постачати країні-агресору двигуни та інші запчастини для російських ударних вертольотів.

«Тим самим фактично підтримував ворога та допомагав йому обстрілювати українські міста і села. При цьому він виправдовував напад Росії і висловлював надію, що Путін не зупинить наступ своїх військ, розмірковував про "нацистів" в Україні тощо», — ідеться у повідомленні СБУ.

Днями співробітники СБУ затримали посадовця та одного з працівників авіапідприємства й оголосили їм про підозри. Про затримання президента «Мотор Січі» медіа повідомили 22 жовтня.

Богуслаєв є власником запорізького телеканалу Alex.ua. За офіційною інформацією про структуру власності телеканалу, кінцевий бенефіціар ТОВ «Медіагруп Алекс.юа» — Олена Богуслаєва, дружина В'ячеслава Богуслаєва.

Богуслаєв народився в російському Уральську і проходив там військову службу. У 1961 переїхав до Запоріжжя, навчався у Запорізькому машинобудівному інституті. Пройшов шлях від слюсаря до директора Волочиського машинобудівного заводу, багато років працював на заводі «Мотор Січ». Доктор технічних наук. Герой України.

Був народним депутатом V, VI, VII та VIII скликань Верховної Ради, довіреною особою кандидата на посаду президента України Віктора Януковича. До парламенту обирався від проросійської «Партії регіонів», у Раді VIII скликання входив до проросійської депутатської групи «Воля народу». У парламенті попадався на кнопкодавстві та пропусках засідань. Голосував за «диктаторські закони» 16 січня 2014 року.

Богуслаєв є фігурантом антикорупційного розслідування щодо податкового зловживання. Причиною стало те, що депутат не вніс дані про бізнес своєї дружини у декларацію за 2014 рік.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY