detector.media
22.10.2022 12:15
Росіяни завдали масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України
Росіяни завдали масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України
«Укренерго» заявляє про нову масштабну атаку на енергооб’єкти.

У суботу, 22 жовтня, росіяни завдали масового  удару по Україні, ракети та дрони влучали переважно в об'єкти енергетичної інфраструктури.

Росіяни атакували об'єкти у Луцьку, а також у Хмельницькій області (в обласному центрі зникло світло) та у Рівненській, Одеській, Кіровоградській, Черкаській та Київській областях.

В «Укренерго» повідомили, що масштаби пошкоджень внаслідок атаки на енергооб’єкти 22 жовтня можуть перевищувати ті, які були після ударів 10-11 жовтня.

Наразі вимушено запроваджені обмеження енергопостачання в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

«Укренерго» просить споживачів ощадливо споживати електроенергію впродовж всього дня і особливо в пікові години споживання – з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

10 жовтня Росія почала цілеспрямований масовий обстріл української енергетичної інфраструктури. Удари ракет і дронів пошкодили чимало електростанцій та ліній електропередач, міста і регіони залишились без мобільного зв’язку, світла й води. 

20 жовтня компанія «Укренерго» запровадила обмеження на споживання електроенергії. Українців попередили про планові відключення світла в багатьох регіонах і дали зрозуміти, що таке траплятиметься і в майбутньому. Для редакцій медіа це серйозний виклик, адже аудиторія чекає від них безперервної публікації новин, роботи в ефірі тощо.

Ілюстративне фото: «Укренерго»/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY