detector.media
21.10.2022 14:29
Керівника Миколаївської ритуальної служби підозрюють у роботі на Росію. Його затримали під час наради у мера
Керівника Миколаївської ритуальної служби підозрюють у роботі на Росію. Його затримали під час наради у мера
Він нібито передавав ворогу персональні дані військовослужбовців, списки загиблих українських захисників, а також збирав розвіддані про дислокацію і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ.

Керівника комунального підприємства «Миколаївська ритуальна служба» затримали під час наради у мера міста за підозрою в роботі на спецслужби Росії. Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України. За офіційними даними, КП наразі очолює Олександр Сагайдак.

За інформацією СБУ, одним із завдань підозрюваного було організувати агентурну групу, яка працювала б на росіян. Також він нібито передавав ворогу персональні дані військовослужбовців Збройних сил України, працівників СБУ, Нацполіції та обласної прокуратури, списки загиблих українських захисників, збирав розвіддані про дислокацію і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ.

Крім того, зазначають в СБУ, фігурант розповідав росіянам про роботу об'єктів критичної інфраструктури Миколаєва та інформацію, яка обговорювалась на нарадах у міськраді.

Посадовець, за інформацією слідства, намагався залучити до розвідницької діяльності ще чотирьох осіб з прокремлівськими поглядами. Особу росіянина, який курував їх з території окупованого Херсона, в СБУ вже встановили.

Раніше у Миколаєві затримали агента РФ, який знімав на відеореєстратор військові позиції.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY